2 mai 2024
Poliţiştii dâmboviţeni, îngrijoraţi de traficul în condiţii de iarnă

Poliţiştii dâmboviţeni, îngrijoraţi de traficul în condiţii de iarnă

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi a blocajelor în trafic, în această perioadă, Poliţia rutieră dâmboviţeană vă recomandă:

Având în vedere condiţiile meteorologice actuale şi cele de trafic, poliţiştii dâmboviţeni recomandă conducătorilor auto şi participanţilor la trafic să respecte regulile de circulaţie şi să adopte o conduită preventivă:

-adaptarea în permanenţă a vitezei de rulare la condiţiile de drum şi de trafic; -dotarea autovehiculelor cu anvelope pentru sezonul rece; -verificarea farurilor, nivelului uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire; -evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului; – respectarea indicaţiilor agenţilor de circulaţie în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

Totodata, Poliţia rutieră dâmboviţeană vă recomandă să tineţi cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanta mai mare între maşina pe care o conduceţi şi cea din faţă!

În zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, politiştii recomandă conducătorilor auto să acorde o atenţie sporită pietonilor. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă îmbrăcaţi cu haine de iarnă, astfel că nu se asigură corespunzător la traversarea părţii carosabile.

De asemenea, recomandăm pietonilor să evite să circule pe partea carosabilă şi să se angajeze în traversarea acesteia numai pe trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate corespunzător, asigurându-se temeinic înainte de a traversa. Poliţiştii rutieri urează tuturor participanţilor la trafic drum bun şi fără evenimente rutiere!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial