4 mai 2024
Poliţiştii dâmboviţeni, prinşi în controale “toxice” şi campanii de prevenire

Poliţiştii dâmboviţeni, prinşi în controale “toxice” şi campanii de prevenire

Acţiune a poliţiei pe linia respectării prevederilor legale privind regimul substanţelor toxice şi de uz fitosanitar

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti-Secţia nr. 8 Poliţie Rurală, au organizat şi executat pe raza comunei Gura Foii o acţiune pe linia respectării prevederilor legale privind regimul substanţelor toxice şi de uz fitosanitar.

În cadrul acestei acţiuni au fost verificaţi 5 agenţi economici, poliţiştii aplicând un număr de 4 sancţiuni contravenţionale, conform art. 4 din O.G. 4/1995, a căror valoare totală însumează 4000 de lei.

Conducătorii auto, în atenţia poliţiştilor !

Poliţiştii au depistat pe raza localităţii Crevedia un tânăr , în vârstă de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism , fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, în jurul orelor 21:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Sălcioara au oprit pentru control în trafic un moped condus de numitul T.G., de 26 de ani, din localitate.

În urma verificărilor poliţiştii au stabilit că tânărul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor doi tineri, poliţiştii au întocmit dosar penal urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Poliţiştii dâmboviţeni au avut o prezenţă activă în pieţele din muncipiul Târgovişte, distribuind fly-ere ale campaniei de prevenire a furturilor din buzunare, din poşete şi din autoturisme

Campania a demarat în pieţele şi zonele comerciale din municipiul Târgovişte, în cadrul acesteia fiind angrenaţi poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Compartimentului de Relaţii Publice, Poliţiei Municipiului Târgovişte, cu sprijinul jandarmilor şi poliţiştilor locali.

Astfel, politiştii au distribuit cetăţenilor peste 500 de pliante conţinând mesaje pe linia prevenirii furturilor din genţi şi buzunare.

Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale, astfel de acţiuni vor continua, scopul lor fiind acela de reducere a infracţiunilor stradale, prin prezenţa unui număr cât mai mare de poliţişti în stradă, dar şi prin informarea cetăţenilor cu privire la modul de operare al hoţilor din genţi şi buzunare.

Poliţia dâmboviţeană transmite cetăţenilor căteva sfaturi, pentru a nu deveni victime ale hoţilor din buzunare:

 Manifestaţi o atenţie deosebită atunci când urcaţi în mijloacele de transport în comun;

 Dacă vă simţiţi incomodat de o persoană din apropierea dumneavoastră, încercaţi să vă schimbaţi locul sau poziţia corpului;

 Geanta atârnată neglijent de umăr, este o „invitaţie” pentru hoţi. Poziţionaţi geanta în faţa dumneavoastră şi protejaţi-o;

 Nu purtaţi portofelul în buzunarele laterale ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere. Banii se păstrează în poşete, care au închizători sigure sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei;

 Acordaţi mai mare atenţie poşetei decât plaselor cu cumpărături, deoarece hoţii speculează această neglijenţă;

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial