25 aprilie 2024
Poliţiştii dâmboviţeni, la cules de… ilegalităţi!

Poliţiştii dâmboviţeni, la cules de… ilegalităţi!

Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale şi au întocmit dosare penale, persoanelor depistate în timp ce transportau materiale feroase, fără documente de provenienţă şi transport, sau sustrăgând diferite bunuri

Pe strada „Laminorului” din municipiul Târgovişte, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic pentru control o autoutilitară, încărcată cu meteriale ferose şi neferoase.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat conducătorul auto ca fiind numitul A.M., de 39 de ani, din municipiul Târgovişte, stabilindu-se că acesta transporta în autotutilitară aproximativ 4000 de kg de material feros, pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

Poliţiştii au procedat la sancţionareaconducătorului auto, întreaga cantitate de material feros fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.

• Totodată, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Fieni, împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Ialomicioara au organizat şi executat o acţiune pe linie silvică.

Cu această ocazie au fost depistaţi în flagrant numiţii T.I., de 20 de ani, Z.V., 33 de ani, B.C., de 38 de ani şi B.C., de 17 ani, toţi din comuna Moroieni, sat Glod, în timp ce decopertau şi prelevau pămân de pe un teren aparţinând Ocolului Silvic.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a celor patru persoane, uneletele folosite de către aceştia fiind ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii au aplicat sancţiuni în valoare de 6300 de lei, în urma unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor judiciare stradale

Peste 57 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte şi Secţiilor de Poliţie Rurală arondate au acţionat în noaptea de 23/24 februarie a.c., pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă, a furturilor din autovehicule şi din gospodării.

Cu această ocazie au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, din care 16 pentru nerespectarea normelor de ordine şi linişte publică şi 17 pentru săvârşirea unor abateri al regimul rutier.

Pe D.N 1 A, în comuna Corneşti, lucrătorii Biroului Rutier au depistat pe numitul A.S., de 18 ani, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, Pe nuemele acestuia s-a întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

Totodată, poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică au depistat pe raza municipiului Târgovişte pe numitul M.C., de 30 de ani, având asupra sa un cuţit cu lama de 25 de centimetri.

Acesta a fost condus la sediul poliţiei, în urma controlului corporal efectuat de către poliţişti fiind depistat asupra sa un alt cuţit, cu lama de 13 centimetri.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de port ilegal de armă albă în loc public, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2 alin. 1, pct. 1 din Legea 61/1991 R.

8 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii dâmbiviţeni în urma unei acţiunii pe linia respectării Legii 12/19990

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat şi executat o acţiune pe linia protejării populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi combaterea actelor de evaziune fiscală din domeniul comercializării de produse agro-alimentare.

În cadrul acţiunii au fost verificaţi 11 genţi economici, poliţiştii aplicând un număr de 8 sancţiuni contravenţionale conform Legii 12/1990 , a căror valoare însumează 8000 de lei.

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri alimentare şi nealimentare în valoare de 2700 de lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial