29 martie 2024
Poliţia Dâmboviţa, precizări şi nu prea în scandalul educaţional

Poliţia Dâmboviţa, precizări şi nu prea în scandalul educaţional

COMUNICAT DE PRESĂ

Referitor la informațiile apărute în mass-media privind presupuse ilegalități identificate la o unitate de învățământ universitar din municipiul Târgoviște, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița este împuternicit să comunice următoarele:

Pe baza verificărilor efectuate, în urma unor semnalări privind comiterea unor presupuse ilegalități în cadrul unei unităţi de învăţământ universitar de pe raza municipiului Târgovişte, precum și pe baza raportului de control primit de la Ministerul Educației, în cursul lunii noiembrie 2012, la nivelul I.P.J. Dâmbovița a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Întrucât din cercetări au fost relevate aspecte privind comiterea de infracțiuni de corupție, prevăzute de Legea nr. 78 din 2000, fapte ce nu intră în competența directă de instrumentare a organelor de cercetare ale poliției, la data de 21 februarie 2013, dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște cu propunere de declinare în favoarea unității de parchet competente în cauză.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial