25 aprilie 2024
Poftiți la Târgul Meșterilor Populari, la Târgoviște! De joi, în Parcul Mitropoliei

Poftiți la Târgul Meșterilor Populari, la Târgoviște! De joi, în Parcul Mitropoliei

targComunicat de presă

Meşteşugurile tradiţionale reprezintă, în zilele noastre, o atracţie şi un interes în acelaşi timp, care nu puteau fi bănuite în perioadele în care modernizarea şi industrializarea erau visurile şi obsesiile societăţilor europene.

Târgurile organizate astăzi, de către muzee sau de către alte instituţii de cultură, au în vedere creaţia arhaică, modelul gândirii tradiţionale, inventivitatea omului crescut în părtăşie cu natura.

În acest context al modernităţii, vă invităm joi, 7 septembrie 2017, începând cu ora 16.00, în Parcul Mitropoliei la deschiderea celei de-a XV-a ediţii a Târgului Meşterilor Populari, eveniment devenit emblematic pentru Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa. În acest fel, pentru un ceas vă propunem o călătorie într-o lume a bunicilor noştri, ţesută cu firul caierului de lână.

Sâmbătă, 9 septembrie 2017, începând cu ora 17.00, tot în Parcul Mitropoliei, va avea loc un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Flori Dâmboviţene” din Târgovişte şi Ansamblul „Codruleţul” din Găeşti.

 

 

 

 

 

 

Compartimentul Comunicare

al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial