20 aprilie 2024

Podul spre Autostrada A1, ÎN AER!

atentie„Acest pod este important pentru toată zona. Se poate constata că podul este acum în aer, dar în acelaşi timp se poate constata şi că noi punem pe pod interdicţia de a circula, punem bariere de beton şi oamenii înlătură coloşii de beton cu tractoarele, în stilul inconştient al românilor, pentru că se poate întâmpla orice aici, o maşină de tonaj mare poate pur şi simplu să rupă podul şi să cadă în apă.

În acelaşi timp, nu am finalizat nici partea de educaţie în ceea ce priveşte aruncarea gunoaielor, oamenii aruncă gunoaiele la capul podului şi prin apă..

Drumul Judeţean 702A uneşte Crânguri-Băduleşti-Voia şi legătura cu Autostrada. Podul acesta a fost practic afectat major de inundaţiile din anii 2003- 2004, atunci când a devenit necirculabil. Iniţial am avut opinia unor experţi, conform căreia nu ar mai putea fi salvat acest pod, la momentul acesta picioarele podului sunt în aer din cauza coborârii talvegului cu aproape 10 metri.

Anul acesta am cerut un punct de vedere unui alt expert, ne-a dat o soluţie care ne-ar permite probabil undeva cam cu jumătate din cât ar costa un pod nou să facem aceste lucrări de reparaţii. Suma se ridică undeva la 50 miliarde lei vechi pentru a putea fi repus în funcţiune, pentru a-l salva şi în acelaşi timp să asigurăm legătura cu autostrada a întregii zone.

Suntem în lucrări de proiectare acum, vor fi gata şi îl băgăm pe Ordonanţa 28 anul viitor şi sper eu ca în următorii doi-trei ani tot drumul de la Voia până la Autostradă şi podul acesta să fie refăcut”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial