20 aprilie 2024
Pod rutier şi punte pietonală la Pietroşiţa

Pod rutier şi punte pietonală la Pietroşiţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, însoţit de primarul comunei Pietroșița, Ion Dicu, a participat la recepția a două obiective realizate prin Ordonanţa de Guvern 7/2006, respectiv un pod în satul Dealu Frumos şi o punte pietonală peste râul Ialomiţa.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 13,3 miliarde lei. Puntea pietonală din comuna Pietroşiţa traversează râul Ialomiţa, are o lungime de 65 de metri şi 2, 5 metri lăţime, fiind deosebit de importantă pentru comunitatea locală, întrucât face legătura cu gara din localitate şi cel mai mare cartier – Joseni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a subliniat, cu acest prilej, beneficiile pe care le aduc astfel de proiecte pentru comunitate, venind cu o altă veste bună pentru comuna dâmboviţeană, aceea că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Compania Naţională de Investiţii, a aprobat şi finanţarea reabilitării Căminului Cultural din Pietroşiţa:” Comuna Pietroşiţa este o comună cu oameni harnici, recunoscută în zona de nord a judeţului. După cum a precizat şi primarul localităţii, s-a finanţat această investiţie prin OG 7, s-au alocat deja 8 miliarde pentru reţeaua de apă şi lucrările sunt în execuţie la Dealu Frumos. Totodată, aş vrea să dau şi o veste bună, aceea că s-a aprobat şi la Compania Naţională de Investiţii, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului finanţarea reabilitării Căminului Cultural din comuna Pietroşiţa, o comună cu un nivel de cultură peste medie, având foarte multe monumente de patrimoniu”.

Edilul localităţii, Ion Dicu, a apreciat buna colaborare pe care o are cu Consiliul Judeţean, reuşind să finalizeze mai multe obiective de interes major pentru localitate:” S-a încheiat modernizarea Şcolii Pietroşiţa, o investiţie de 7,2 miliarde şi construcţia unei grădiniţe noi, investiţie de 3,6 miliarde. S-a modernizat iluminatul public, o investiţie din bugetul local, de 5,3 miliarde lei. De asemenea, anul acesta am finalizat amenajarea Sălii de Sport. Tot anul acesta, au început lucrările de alimentare cu apă în satul Dealu Frumos, investiţie de aproape un milion de euro. Am depus un proiect pe 10.000 de km de asfaltare a 5 străzi, 1,7 km la MDRT şi, de asemenea, modernizarea căminului cultural în satul Pietroşiţa prin Compania Naţională de Investiţii., Pietroşiţa a fost iniţiatoare şi face parte din primul Gal(grup de acţiune locală) aprobat pentru judeţul Dâmboviţa, împreună cu alte 7 primării partenere. Menţionez că pentru toate obiectivele amintite am avut parte de sprijinul deosebit oferit de Consiliul Judeţean Dâmboviţa”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial