2 mai 2024
Gaz Metan Severin – Chindia Târgovişte 1-2! Rămâne victoria!

Gaz Metan Severin – Chindia Târgovişte 1-2! Rămâne victoria!

Stadion „Municipal” Drobeta Turnu- Severin. Spectatori: 500. Au marcat: Trifu (30) / Verdeș (20), Bălău (90-aut). Șuturi spre poartă: 14-13. Șuturi pe poartă: 10-6. Cornere: 3-1. Au arbitrat: Mugurel Drăgănescu (Breaza) 4 – Bogdan Velicu 6, Mircea Orbuleț 7 (ambii București). Cartonașe galbene: Mitic (39) / Mladen (5), Rădoi (33), Băluță (45), Honciu (54). Cartonașe roșii: Moutinho (39) / Cherchez (74). Observatori FRF: Grigore Macavei (Deva), Mihail Mircea (București).

Gaz Metan: Ștețca – Vigariu, Bălău, Cosic, Rusu – Mirescu (63 Șaim), Moutinho, Mitic, Neacșa – Boroiban (83 Vancea), Trifu (43 Olah). Antrenor: Florin Pârvu.

Chindia: Perianu – Pătru, Morariu, Mladen, C. Dinu – Rădoi, Honciu (70 Cherchez) – Băluță (80 Gavrilă), C. Anton, I. Radu (87 I. Șerban) – Verdeș. Antrenor: Silviu Dumitrescu.

Meciul de la Severin ar trebui predat la cursurile de arbitraj pe tema „Așa nu!”. Arbitru trecut și prin liga de elită, Mugurel Drăgănescu a făcut praf o partidă de mijlocul clasamentului, mergând din greșeală în greșeală, de unde și starea permanentă de tensiune existentă pe tot parcursul întâlnirii. Era minutul 19 când Băluță l-a luat la țintă în două rânduri pe Ștețca, iar apoi a fost faultat evident în careul advers, mingea a lovit bara, după care a ajuns în brațele portarului din piciorul lui Rusu. Penalti mai clar ca lumina nocturnei de pe Municipalul severinean, transformat de un arbitru bezmetic într-o indirectă gândită șahist de Pătru, Rădoi și Verdeș, ultimul marcând simplu, din câțiva metri (20). Nici indirectă nu prea a fost, penalti fără dubii.

Cum la Chindia emoțiile trebuie să apară dintr-o greșeală personală, Perianu a pipăit o minge mai ceva ca pe un ou fierbinte, iar Trifu a finalizat cu gol un carambol norocos (30). A urmat apoi eliminarea lui Moutinho, la sesizarea arbitrului de rezervă Zoltan Erdei, care a văzut cum a scuipat către Pătru (39), nu și că jucătorul nostru a flegmat. Chiar și cu un om în plus, Chindia nu și-a demonstrat superioritatea numerică, ba chiar putea fi condusă, însă Perianu a scos cu piciorul o mingea grea expediată ca din tun de Mitic (64). Apoi a urmat iar o gafă de arbitraj.

Abia intrat pe teren, Cristi Cherchez a fost eliminat aiurea, după ce l-a călcat pe picior pe Mitic, o fază la care s-ar fi impus cel mult cartona șul galben (74). Parcă era păcat să nu iasă o victorie după un meci așa de modest al gazdelor, iar Bălău ne-a făcut-o cadou pe final (90), când a trimis imparabil, cu capul, la centrarea lui Rădoi. Trei puncte de oxigen pentru Chindia, după un meci în care am văzut așa de multe greșeli, încât am avut impresia că s-a jucat undeva pe la Bolovani sau Gura Foii. Și nu mă refer la Chindia, care a stat bine pe teren, a muncit și a dat mâna cu norocul la faza din ultimul minut. A ajuns la a treia victorie în deplasare. Nici acasă nu a reușit atâtea.

Costin Mihai

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial