2 mai 2024
Ploi şi vijelii! Meteorologii au emis 3 avertizări de vremea rea, valabile pentru judeţul Dâmboviţa

Ploi şi vijelii! Meteorologii au emis 3 avertizări de vremea rea, valabile pentru judeţul Dâmboviţa

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi 3 mesaje:

🟨 AVERTIZARE METEOROLOGICĂ 🟨 COD GALBEN valabilă pentru zona de deal și câmpie a județului Dâmbovița în intervalul 05 februarie, ora 10 – 06 februarie, ora 10.

În intervalul menționat sunt vizate intensificări ale vântului de 55…60 km/h și precipitații moderate, cu acumulări de 15…20 l/mp.

🟧 AVERTIZARE METEOROLOGICĂ 🟧 COD PORTOCALIU valabilă pentru zona montană a județului Dâmbovița în intervalul 05 februarie, ora 10 – 05 februarie, ora 22. În intervalul menționat, în zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) vântul va sufla puternic, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

🟨 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ 🟨 COD GALBEN valabilă pentru zona montană a județului Dâmbovița în intervalul 06 februarie, ora 10 – 07 februarie, ora 10. În intervalul menționat, în zona montană a județului, sunt vizate intensificări ale vântului de 70…80 km/h.

Recomandari

✅ Evitaţi pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică; dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate; ✅ Asiguraţi-vă că sistemul de încălzire al autoturismului dumneavoastră funcţionează eficient; ✅ Urmăriţi cu atenţie, la posturile radio/tv, buletinele meteorologice şi recomandările furnizate de autorităţile centrale şi locale; ✅ Este recomandat să porniți la drum cu rezervorul de combustibil plin; ✅ Păstraţi-vă în autoturism pături, apă şi alimente neperisabile; ✅ Echipaţi-vă corespunzător autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.)

📲 Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

sursa: ISU Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial