26 februarie 2024

Planificaţi o vacanţă în străinătate? Trebuie să ţineţi cont de aceste sfaturi

www.mariusbuga.ro_images_hotelAtunci când călătoriți în străinătate, polițiștii dâmbovițeni vă recomandă să aveți grijă de bunurile voastre, să schimbați banii doar la instituții financiare autorizate și să parcați mașina în locuri sigure.

Este important să vă informați, să fiți la curent cu noutățile privind nivelul de siguranță, legislația și obiceiurile din țara în care urmează să mergeți. Sunteţi responsabili pentru orice încălcare a legilor locale, chiar dacă nu le cunoaşteţi.

Procurați-vă adresele, telefoanele ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele în care călătoriți pentru a putea solicita asistenţă consulară de specialitate, în caz de nevoie. Aceste informaţii vă sunt puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe – www.mae.ro!

Verificați agenţia de la care urmează să achiziţionaţi biletele. Nu vă lăsaţi atraşi de preţurile tentante, întrucât ofertele “generoase” pot fi înşelătoare.

Pentru un research atent, trebuie să ţineţi cont de câteva aspecte:

Evitaţi firmele care nu afişează datele de contact complete (adresa, telefon, cod unic de identificare fiscală etc.) şi care se rezumă la o simplă adresa de e-mail.

Este preferabil să cumpăraţi biletele de la companii cunoscute sau cu care aţi mai avut anterior contacte comerciale şi despre care nu există comentarii negative ale altor clienţi pe forumuri ori pe site-urile de evaluare a serviciilor. Examinaţi aşadar feedback-ul vânzătorului oferit de alţi cumpărători!

Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, nu păstraţi obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto sau de filmat, etc.) în bagajele pentru cală!

Atunci când alegeți să ajungeți la destinație cu mașina, parcați autoturismul în parcarea proprie a hotelului sau a pensiunii unde veți fi cazat. În cazul în care nu aveți parte de acest serviciu, ori pur și simplu ieșiți seara în oraș cu mașina, lăsați vehiculul în locuri sigure, în care este permisă parcarea. Nu lăsați bunuri de valoare în vehicul.

Pentru ca grija banilor să nu vă umbrească vacanța, este util să știți dacă emițătorul cardului vostru are sucursale în orașul în care călătoriți sau dacă veți găsi bănci deschise în weekend.

Schimbați banii numai la unitățile bancare ori la schimburi valutare autorizate și nu vă lăsați atrași de cursul extrem de avantajos pe care vi l-ar putea oferi persoane care vă abordează pe stradă.

Asigurarea de sănătate în cazul unei călătorii în afara țării este importantă, mai ales că unele destinații exotice impun condiții de sănătate speciale.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial