2 mai 2024
Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii, în vizorul poliţiştilor dâmboviţeni!

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii, în vizorul poliţiştilor dâmboviţeni!

pol1ACȚIUNE PENTRU SIGURANŢA RUTIERĂ

Poliţia dâmbovițeană acţionează permanent pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, respectarea limitei legale de viteză și siguranța celorlalte categorii de participanți la trafic constituind priorități de acțiune.

În perioada 30 septembrie – 2 octombrie a.c., poliţiştii au desfăşurat acţiuni în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, bicicliștii și căruțașii.

De asemenea, acțiunea a vizat și conducătorii auto care nu respectă limita legală de viteză, aceasta fiind printre principalele cauze generatoare de accidente de circulație.

Astfel, polițiștii au aplicat 838 de sancțiuni contravenționale, dintre care 150 pentru viteză excesivă, 14 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, 101 pentru neportul centurii de siguranță ori pentru utilizarea telefonului mobil în timpul mersului fără a fi dotat cu sistem tip „mâini libere” și două pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire.

polÎn urma abaterilor comise de pietoni, bicicliști și căruțași, au fost aplicate 307 amenzi.

Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 24 de permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunilor, au fost constatate 8 infracţiuni, 5 fiind la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial