17 mai 2024

Peste 500 de poliţişti dâmboviţeni, la trântă cu infractorii!

crim1Acţiuni ale poliţiştilor din Dâmboviţa

În perioada 10-12 iulie a.c., peste 520 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acţionat suplimentar pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în domeniul localurilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative, centrelor comerciale, precum şi pentru creşterea gradului siguranţei rutiere.

Astfel, au fost organizate 87 de acţiuni şi au fost verificate 178 de societăţi comerciale.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat 33 de infracţiuni, dintre care 5 de evaziune fiscală, de comiterea cărora sunt bănuite 50 de persoane.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 1545 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 346.226 de lei.

Totodată, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 11.636 de lei.

Exemplu :

Un tânăr, de 28 de ani, din Voineşti, este bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prin care ar fi cauzat bugetului general consolidat de stat un prejudiciu de 20.000 de lei.

Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2014-iunie 2015, în calitate de adminstrator la o societate comercială, bărbatul nu ar fi înregistrat în contabilitate achiziţia a 72 de tone de mere.

Deşi fructele ar fi fost cumpărate de la diverşi agenţi economici din Polonia şi Ungaria, acesta le-ar fi valorificat, pe baza unui certificat de producător, în pieţele agroalimentare din Târgovişte şi Bucureşti, cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor aferente.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial