6 mai 2024

Peste 300 de polițiști, mobilizați pentru siguranța dâmbovițenilor!

parc-polPoliția dâmbovițeană, la datorie pentru siguranța cetățenilor

317 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sprijiniți de 40 de jandarmi, au desfășurat activități pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost constituite 124 de patrule de ordine publică, dintre care 7 au fost mixte, în colaborare cu jandarmii.

Pe parcursul zilei trecute, polițiștii au intervenit la 32 de evenimente, dintre care 16 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 213 amenzi a căror valoare se ridică la 84.090  de lei, au reținut 6 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

În continuare, polițiștii și efectivele de jandarmi vor continua să fie prezente în stradă și vor acționa pentru depistarea și sancționarea celor care nu respectă ordinea și liniștea publică sau regulile de circulație.

pol-bandeCercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii au întocmit dosare penale pe numele a trei persoane sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, un bărbat a fost depistat în timp ce conducea o autoutilitară deși nu poseda permis de conducere, iar o femeie în timp ce se deplasa cu un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere.

Totodată, un găeștean, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost surprins în timp ce se deplasa cu un autoturism deși avea suspendat dreptul de a șofa.

poliAcțiuni ale polițiștilor din Găești

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești și efective de la Secțiile de Poliție Rurale Petrești și Mătăsaru au acționat pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale.

În cadrul activităților, polițiștii au controlat 140 de vehicule, au legitimat 189 de persoane și au constatat 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au aplicat 127 de amenzi, în cuantum total de 24705 lei, au reținut două permise de conducere și au confiscat bunuri în valoare de 738 de lei.

arestati2Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiștii morenari

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Moreni pe numele unui bărbat din localitate.

Cel în cauză a fost condamnat la un an și 830 de zile de închisoare pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni.

Măsuri preventive dispuse față de 2 bărbați

Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești a dispus măsura controlului judiciar față de doi bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de “lovire sau alte violențe” și “tulburarea ordinii și liniștii publice”.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea identificării celorlalți trei bănuiți și tragerii lor la răspundere penală.

Sancțiuni contravenționale, aplicate de Serviciul de Ordine Publică

 

 

 

În urma unor verificări efectuate pe linie de silvicultură, polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică și specialiștii din cadrul Gărzii Financiare Ploiești au aplicat 3 sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010, în valoare totală de 5.000 de lei.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial