8 mai 2024
Peste 200 de şoferi, amendaţi pentru că nu au oprit la trecerea la nivel cu calea ferată!

Peste 200 de şoferi, amendaţi pentru că nu au oprit la trecerea la nivel cu calea ferată!

tren2Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea accidentelor de circulație din zona trecerilor la nivel cu calea ferată

Poliţiştii de la rutieră, în colaborare cu polițiștii de la transporturi, au acționat în zona trecerilor la nivel cu calea ferată pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 223 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 58.495 de lei și au fost constatate 6 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Din totalul amenzilor, 39 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere privind trecerea la nivel cu calea ferată și restul pentru alte abateri.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 4 pentru încălcarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi au retras 18 certificate de înmatriculare.

Poliţia rutieră atrage atenţia tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată!

Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.

În zonele neprevăzute cu astfel de semnale, conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a traversa calea ferată!

lemnCercetați pentru comiterea de infracţiuni la Codul Silvic

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au fost sesizaţi de o femeie cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras material lemnos de pe proprietatea sa.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat principalii bănuiți, doi tineri de 26 și 30 de ani.

Din cercetări, a reieşit că în perioada 01 – 06 mai a.c., cei în cauză ar fi tăiat şi sustras 6 pomi fructiferi, dintr-o grădină situată pe raza localității Vârfuri, aparținând persoanei vătămate.

Pe numele bănuiților, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru nerespectarea prevederilor Codului Silvic.

www.mariusbuga.ro_images_pistolCercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Un bărbat de 39 de ani, din Cornești, este cercetat de poliţiştii Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu întrucât la data de 17 mai a.c. a fost depistat în timp ce deţinea la domiciliu un pistol de autoapărare, deşi valabilitatea permisului de port de armă era expirată.

Faţă de cel în cauză a fost dispusă măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor neletale supuse autorizării.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraInfracțiunile contra siguranței circulației pe drumurile publice, în atenția polițiștilor rutieri

Poliţiştii rutieri au depistat doi bărbați, de 39 și 52 de ani, în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

De asemenea, 3 persoane sunt cercetate de polițiști după ce au fost depistate conducând autoturisme neînmatriculate ori care erau radiate din circulație.

Totodată, polițiștii au depistat alți doi conducători auto în timp ce se deplasau pe raza județului, deși aveau exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

poliAcţiuni pentru siguranța comunității

În ultimele 72 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat suplimentar pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a evenimentelor rutiere.

Astfel, polițiștii au constatat 51 de infracțiuni, 27 fiind judiciare, 7 la regimul rutier, 4 economico-financiare, 5 la regimul armelor și substanțelor periculoase și 8 de altă natură.

În urma neregulilor descoperite au fost aplicate 487 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 101.485 de lei, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au intervenit la 42 de evenimente, dintre care 24 sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

motoRecomandări adresate motocicliștilor pentru deplasări în siguranță

Pe timpul deplasării pe drumurile publice, conducătorii motocicletelor, mopedelor şi persoanele transportate pe acestea au obligaţia să poarte cască de protecţie omologată.

Utilizaţi o cască de protecţie omologată care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă.

Purtaţi întotdeauna îmbrăcăminte de protecţie întrucât numai aceasta vă poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident !De asemenea, aceasta vă protejează și de intemperii.

Vă sfătuim să optați pentru echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.

Fiţi vizibili! Purtați haine strălucitoare, reflectorizante! Adăugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia”! Multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

Păstraţi contactul vizual – nu presupuneți că vă văd ceilalţi. Încercați întotdeauna să aveți un contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale de a vă intersecta traiectoria.

Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum! Chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiați, ei judecă greșit de multe ori distanţa şi viteza. Nu vă bazați numai pe buna lor reacţie.

la viraje şi intersecţii, feriţi-vă de vehicule! Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.

Fiţi pregătiţi pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial