26 aprilie 2024
VIDEO – Peste 200 de poliţişti, jandarmi şi comisari ai Gărzii de Mediu au împânzit satul Bălteni! “Ne-am trezit cu mafia asta peste noi aici”

VIDEO – Peste 200 de poliţişti, jandarmi şi comisari ai Gărzii de Mediu au împânzit satul Bălteni! “Ne-am trezit cu mafia asta peste noi aici”

Forțe impresionante au descins, miercuri dimineață, la Bălteni, în Conţeşti. Mulți localnici de aici își câștigă existența colectând deșeuri.

Șoferii care trec prin zonă, au reclamat că ard necontenit gunoaie, iar norii de fum invadeaza Drumul Național 71. Comisarii Gărzii de Mediu au confirmat situația și au dat zeci de amenzi la fața locului.

Peste 200 de politisti, jandarmi si comisari ai Gărzii de Mediu au împânzit localitatea. La fel ca de fiecare dată când sunt controale, oamenii neagă ca ar arde gunoaiele. Vetrele de foc din curți îi dau de gol.

Marius Buga, corespondent Pro TV: “Comisarii spun că au descoperit aici deșeuri periculoase care pun în pericol mediul, dar mai ales sănătatea oamenilor, așa că au aplicat sancțiuni ponind de la 6.000 la câteva zeci de mii de lei, în cazul societăților comericiale”.

Ilie Popa, comisar Garda de Mediu Dâmboviţa: “Chiar deșeuri periculoase am găsit, nu au ce căuta la domiciliile dumnealor. De obicei ard cabluri, pentru a recupera cupru. Sunt cele mai periculoase, cabluri care degajă noxe”.

Cristian Dumitrescu, comisar Garda de Mediu Dâmboviţa: “Nevand autorizatie de mediu sistam si activitatea”.

Cetățenii vizați s-au arătat tare supărați. Doamnele, mai ales, s-au contrazis permanent cu cei veniți în control.

Localnică: “Ne-am trezit cu mafia asta peste noi aici”.

Reporter:“Păi, dânșii sunt mafia?”.

Localnică: “Ce, nu e mafie? Cu mascații, cu pistoale, cu carcase, au venit peste noi”.

Reporter: “Multi spun ca dati foc masinilor, e adevarat?”.

Localnică: “Minciuni, minciuni! Dam si noi foc cate o gunoaie, care arunca, ca nu face primarul”.

Localnică: “Mai arde lumea cârpe, mai arde lumea coceni, paie, că avem catâri, cai”.

Localnică:“Că ardem cauciucuri… Eu sunt bolnavă, nu știu nimic! Mai se arde fuste, d-astea…”.

Comisarii Gărzii de Mediu au oprit activitatea mai multor societăți unde au găsit nereguli. Vor păstra ritmul în care fac controale.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial