2 mai 2024

Peste 200 de polițiști dâmbovițeni, puși în gardă!

politie-scandal-barSiguranţa cetăţenilor, o prioritate pentru poliţiştii dâmboviţeni

În perioada 06-09 iulie a.c., 225 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea criminalităţii economice, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat acțiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 13 filtre şi 13 controale şi razii.

În urma acţiunilor, au fost constatate 18 infracţiuni judiciare şi la regimul circulaţiei, dintre care 17 în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 11 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, din care 2 au fost reţinute şi au efectuat verificări la 8 unităţi comerciale, 26 de obiective asigurate cu pază şi la 2 transportatori de valori.

De asemenea, au fost aplicate 683 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 135.770 lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 6 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Cele mai multe amenzi, 595, au fost aplicate în cadrul acţiunilor organizate de poliţiştii rutieri pe linia creşterii gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Din totalul acestora, 339 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 25 de permise de conducere şi au retras 21 de certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial