3 octombrie 2022
Perseide 2013 – Tabara astronomica de vara pentru tineret

Perseide 2013 – Tabara astronomica de vara pentru tineret

Faimosul curent de meteori Perseide va atinge maximum de activitate in noaptea de 12-13 august. Se poate observa cu ochiul liber.

Curentul de meteori Perseide este activ din 17 iulie in 24 august, dar intensitatea maxima este atinsa in preajma datei de 12 august. Meteorii se observa cu ochiul liber, perioada cea mai activa fiind intre 10 si 13 august.

Din zone lipsite de poluare luminoasa (zone rurale sau la munte) se pot observa pana la 100 de meteori/ora in noaptea de maximum, in functie de conditiile cerului si ora de observare.

Societatea Astronomica Romana de Meteori organizeaza, incepand cu anul 1993, o tabara de astronomie cu aceasta ocazie, care cu prinde o scoala astronomica de vara si o retea de observare a maximului Perseidelor.

Editia de anul acesta ( a 21-a), Perseide 2013 – Tabara astronomica de vara pentru tineret, va avea loc pe Valea Frumoasei, in Muntii Cindrel, in perioada 2-13 august. Actiunea este finantata de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dambovita si se desfasoara in parteneriat cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Dambovita.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial