2 mai 2024
Permis de conducere fals, droguri și alcool

Permis de conducere fals, droguri și alcool

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat în trafic, pe raza municipiului Târgoviște, un șofer de 52 de ani, din Siliștea, în timp ce ar fi condus un autoturism fiind sub influența unor substanțe psihoactive.

În urma testării efectuate, a fost indicat un rezultat cu o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Fieni au oprit pentru control, în localitatea Pietroșița, un autoturism condus de un bărbat de 25 de ani, din Dealu Mare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul nu deține permis de conducere, fiind descoperit în autoturism un permis de conducere susceptibil a fi fals.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uzul de fals.

De asemenea, un al conducător auto de 34 de ani, din Văcărești, a fost surprins de polițiști din cadrul Serviciului Rutier în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au depistat, în localitatea Broșteni, pe drumul județean 721, un tânăr de 18 ani, din Costeștii din Vale, în timp ce ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

sursa: IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial