25 aprilie 2024
Peripețiile prin care a trecut o familie la parastas. Au sunat la poliție să reclame un furt, dar banii erau în casă

Peripețiile prin care a trecut o familie la parastas. Au sunat la poliție să reclame un furt, dar banii erau în casă

apelO familie din Dâmboviţa va plăti o amendă de o mie de lei, după ce a reclamat la 112 un furt care s-a dovedit a fi nereal.

Oamenii împrumutaseră zece mii de lei de la bancă şi ţineau banii în casă. După ce au făcut o pomană şi s-au cinstit bine, au uitat unde era suma şi au intrat la bănuieli. Ba chiar suspectau nişte rude venite la parastas că le-ar fi luat luat teancul de bani, aşa că au decis să cheme poliţia. Ajunşi acolo, agenţii au constatat că mică avere a fost găsită.

apel2Soţia apelantului:Păi ne pare rău, dar pe o parte îmi părea rău şi dacă erau banii furaţi, că era o sumă mare.”

Totul s-a petrecut în satul Fierbinţi din comună Şelaru din Dâmboviţa. Cei care au sunat la numărul de urgenţă 112 au chemat repede poliţia acasă la ei, convinşi că în timpul unui parastas au rămas fără banii luaţi de la bancă.

Reporter: „Şi aţi chemat poliţia?”
Viorica Stoian:Am chemat poliţia că au fost nişte neamuri de ale mele şi cam puneau mâna. Au umblat în şifonier, soţul a zis că e în şifonier, am zis că sora mea şi cumnata mea pun mâna şi d-aia am chemat poliţia.”

apel4Femeia şi soţul ei recunosc că, ocupaţi cu organizarea parastasului, n-au mai avut timp să facă ordine prin casă. Banii erau sub un morman de haine lăsate neglijent prin locuinţa.

apel5Ioana Grigore, mama apelantului:Luase nişte bani de la bancă, maică şi ne lipsise din casă, mulţi, vreo sută de milioane. Şi pe urmă i-a găsit. I-a pus bine, că era ca la pomană, ăla, ăla, erau mai multe mâini. Bănuia pe aia, ca aia era hoaţă. Dar nu mai ştia unde erau banii, uitase.”

Echipajul chemat la faţa locului a asistat cu uimire când proprietara a găsit în dormitor teancul de bani.

Fratele apelantului: Nu ştiu unde i-a găsit, au fost banii la ei, acolo.”

Deplasarea poliţiştilor la faţa locului fără motiv nu a rămas însă fără urmări. Pentru că au apelat la 112 fără motiv, oamenii au fost amendaţi de poliţişti cu o mie de lei.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial