21 mai 2024
Peripeţiile poliţiştilor dâmboviţeni, în minivacanţa de Crăciun

Peripeţiile poliţiştilor dâmboviţeni, în minivacanţa de Crăciun

COMUNICAT DE PRESĂ

Rezultatele activităților desfășurate de polițiștii dâmbovițeni în minivacanța de Crăciun

În perioada 22-26 decembrie a.c., zilnic, în medie, peste 200 de polițiști au fost prezenți în stradă, îndeosebi în locurile aglomerate, acționând în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Peste 800 de polițiști au fost de la structurile de ordine publică, aproximativ 150 de la rutieră, iar restul de la celelalte structuri: investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă şi polițiști de la arme, explozivi şi substanțe periculoase.

Astfel, în noaptea de 23 spre 24 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune pe raza întregului județ, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 257 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 78.000 de lei, au legitimat peste 600 de persoane, au controlat peste 300 de autovehicule și au constatat cinci infracțiuni.

Din totalul sancțiunilor, cele mai multe, 178, au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, fiind reținute 38 de permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în această perioadă, s-a acordat o atenție deosebită pentru prevenirea și combaterea evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice, dar și pentru a verifica modul de respectare a prevederilor legale privind comercializarea materialelor pirotehnice și a produselor alimentare, specifice sărbătorilor de iarnă.

Astfel că, la data de 22 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu și cei de la Secția nr. 13 Poliție Rurală Titu au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară în localitatea Potlogi.

În urma descinderii, polițiștii au descoperit și indisponibilizat 150 de kilograme de articole pirotehnice (petarde și baterii) din categoriile F2, F3 și F4.

În cauză, cercetările continuă pentru săvârșirea infracțiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

În ceea ce privește acțiunile desfășurate pentru siguranța circulației pe drumurile publice, în această perioadă polițiștii au constatat mai multe infracțiuni la regimul rutier, astfel:

La data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 17:20, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Dragomirești, în timp ce se aflau pe drumul comunal 117, în localitatea Gheboieni, au efectuat semnal pentru oprirea unui autoturism, șoferul acestuia continuându-și deplasarea.

Ulterior, la aproximativ 3 kilometri, acesta a fost oprit, fiind identificat în persoana unui bărbat de 49 de ani, din Mănești.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În seara de 25 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au depistat în trafic, pe drumul comunal 109, în localitatea Crângurile, un bărbat de 52 de ani, din Găești, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Totodată, la data de 24 decembrie a.c., în jurul orei 17:50, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe DJ 702 F, în localitatea Puntea cu Greci, un moped condus de un bărbat de 24 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 23 decembrie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au depistat, pe drumul județean 711D, în interiorul localității Românești, un tânăr de 23 de ani, din Potlogi, în timp ce ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot în seara de 23 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Băleni au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din Bucșani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște efectuează cercetări în cadrul unui alt dosar penal după ce un bărbat de 52 de ani, din localitate, ar fi condus un autoturism, pe strada Gimnaziului, deși ar fi avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

La data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 22:41, polițiștii din cadrul Secției nr. 12 Poliție Rurală Tărtășești au surprins, pe drumul județean 711A, în localitatea Ciocănești, un minor de 14 ani, în timp ce ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial