17 mai 2024
Percheziţii la Racoviţa. Au fost ridicate două pistoale

Percheziţii la Racoviţa. Au fost ridicate două pistoale

Cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște și cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară în localitatea Racovița.

În urma descinderilor, polițiștii au indisponibilizat mai multe bunuri necesare pentru administrarea probatoriului în cauză, printre care și două pistoale neletale supuse autorizării, cu potential letal, care erau deținute ilegal de un bărbat de 30 de ani, din comuna Bucșani.

În urma cercetărilor efectuate, bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru audieri, fiind reținut pentru 24 de ore.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, bănuitul ar fi achiziționat prima armă neletală supusă autorizării, din Italia, iar cea de a doua armă, de pe platforma unui magazin online, în cursul anului 2023.

Tot pe parcursul zilei de ieri, bărbatul a fost prezentat magistraților, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial