26 aprilie 2024
Penitenciarul Mărgineni şi-a făcut bilanţul pe 2011! Vezi ce rezultate a dat

Penitenciarul Mărgineni şi-a făcut bilanţul pe 2011! Vezi ce rezultate a dat

Ședinţa de bilanţ a activităţilor desfăşurate pe anul 2011 în cadrul Penitenciarului Mărgineni

În data de 24 ianuarie 2012, începând cu ora 1000, a avut loc Ședinţa de Bilanţ a activităţilor desfăşurate la Penitenciarul Mărgineni în anul 2011 la care a participat echipa de management, personalul unităţii şi, în calitate de invitaţi, reprezentanţii sindicatelor lucrătorilor din sistemul administraţiei penitenciare, reprezentanții conducerii Inspectoratului de Jandarmi Dâmbovița, Arhiepiscopiei Târgoviște, Judecătoriei Moreni și Târgoviște, Poliției Municipiului Moreni, comunei IL Caragiale, Serviciului de Probațiune Dâmbovița și Prahova și Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa.

Din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a participat domnul director general adjunct – comisar şef de penitenciare Ioan ILEA.

Ordinea de zi a şedinţei de bilanţ a cuprins:

– Discursul directorului Penitenciarului Mărgineni și prezentarea invitaților; – Prezentarea materialului de bilanţ al activităţii structurat atât pe obiective propuse în anul 2011 și stadiul acestora, cât și pe obiective propuse pentru anul 2012; – Derularea materialului de prezentare a celor mai importante evenimente ce au avut loc în anul 2011; – Discursul reprezentantului Administraţiei Naţionale de Penitenciare, domnul director general adjunct – comisar şef de penitenciare Ioan ILEA – Luări de cuvânt, întrebări şi propuneri din partea personalului unităţii şi a invitaţilor.

În prezentarea materialului de bilanț, s-au făcut precizări asupra activităților desfășurate conform Planului Anual de Activităţi elaborat în baza Strategiei sistemului penitenciar pentru perioada 2007-2013, urmărindu-se îndeplinirea următoarelor obiective strategice:

1. Siguranţa sistemului de detenţie şi respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor private de libertate; 2. Educaţia şi asistenţa psihosocială adaptate nevoilor persoanelor custodiate şi în raport cu cerinţele societăţii; 3. Asistenţă medicală de calitate pentru persoanele private de libertate, protejarea şi promovarea sănătăţii şi prevenirea îmbolnăvirilor; 4. Transparenţă şi imagine reală a sistemului penitenciar la nivelul societăţii; 5. Management instituţional performant.

Domnul director general adjunct – comisar şef de penitenciare Ioan ILEA a punctat realizările din anul 2011, aducând felicitării tuturor cadrelor unității pentru profesionalistul de care dau dovadă, dar a făcut și precizări obiective referitoare la neajunsurile cu care funcționarii publici cu statut special din cadrul unității se confruntă în desfășurarea activităților zilnice.

Privită în ansamblu, activitatea în cadrul Penitenciarului Mărgineni s-a desfăşurat în bune condiţii, cu respectarea normelor legale în vigoare, fără sincope sau evenimente negative majore şi cu realizări importante.

Profesionalismul şi integritatea personalului, obiectivitatea, eficienţa şi eficacitatea în realizarea obiectivelor de care au dat dovadă funcţionarii din cadrul unităţii, constituie puncte tari în obţinerea unor rezultate pozitive, cu impact direct asupra realizării unui serviciu public de calitate.

Prin încurajarea iniţiativei, entuziasmului şi prin aprecierea profesionalismului personalului care dorește să contribuie la realizarea schimbărilor, ne vom asigura că fiecare componentă a serviciului penitenciar va funcţiona la parametri optimi şi în anii următori.

Pentru anul 2012, personalul unităţii îşi propune ca, pornind de la principalele neajunsuri constatate în anul 2011, să-şi stabilească priorităţile şi măsurile concrete în vederea derulării activităţilor în concordanţă cu direcţiile strategiei de acţiune ale sistemului penitenciar.

Cu aleasă considerație.

Inspector de penitenciare Larisa Pană

Purtător de cuvânt Penitenciarul Mărgineni

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial