26 aprilie 2024

Penitenciarul Găești – Preocupare maximă pentru prevenirea suicidului!

www.mariusbuga.ro_images_pengae1Comunicat de presă

10 septembrie – Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului

 

În perioada 07 – 10 septembrie 2015, în Penitenciarul Găeşti s-a desfăşurat campania „Eşti de neînlocuit”, pentru a marca data de 10 septembrie ca Zi Mondială de Prevenire a Suicidului.

Programul, implementat la iniţiativa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, s-a desfăşurat la nivel naţional în toate unităţile sistemului penitenciar şi a urmărit creşterea gradului de conştientizare, de către personal şi de către deţinuţi, a faptului că unii dintre semenii noştri aleg să recurgă la gesturi dramatice atunci când se confruntă cu situaţii de viaţă problematice şi că, deseori, solidaritatea şi sprijinul oferit de cei din jur contribuie la depăşirea acestora.

Activităţile proiectului s-au derulat pe parcursul mai multor zile şi au inclus activităţi de informare a persoanelor custodiate, medierea relaţiilor dintre deţinuţi şi familiile acestora, spectacole artistice, concursuri tematice, precum şi o masă rotundă cu participarea unor specialişti în domeniu.

Masa rotundă a avut pe ordinea de zi problematica prevenirii suicidului în rândul adulţilor, în general, şi a celor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate, în special şi a reunit la discuţii psiholog, colaboratori ai penitenciarului, educatori, un asistent social şi un asistent medical, cu scopul de a găsi şi aplica metode concrete de intervenţie pentru reducerea riscului suicidar în rândul persoanelor condamnate.

Pentru mai multe informaţii desemnăm ca persoană de contact purtătorul de cuvânt al instituţiei, agent şef principal Florin ISPAS, telefon 0245/710.254, tel.mobil 0723/ 21.80.47, e-mail: florin.ispas@anp.gov.ro.

 

Cu deosebita stima,

 

Comisar şef de penitenciare Gheorghe ANGHEL

Director

                                                      Penitenciarul Găeşti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intocmit,

Agent sef principal de penitenciare Florin ISPAS

Purtator de cuvant

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial