12 mai 2024
PDL vrea să-i facă PLÂNGERE PENALĂ prefectului de Dâmboviţa! Vezi de ce!

PDL vrea să-i facă PLÂNGERE PENALĂ prefectului de Dâmboviţa! Vezi de ce!

COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul Emilian Rusu, împreună cu subprefectul Antonel Jîjîie, un angajat al prefecturii și președinta de circumscripție au desigilat secțiile de vot din Gura Foii

În această seară, prefectul județului Dâmbovița, Emilian Rusu, însoțit de subprefectul Antonel Jîjîie, Vasile Ciocan, salariat în cadrul Instituției Prefectului și Camelia Istrate, președinta Biroului Electoral de Circumscripție din comuna Gura Foii, au considerat „oportună” descinderea la secțiile de vot din această localitate pentru a mai „retușa” pe ici – pe colea, prin părțile esențiale, probabil, decorul electoral.

Mai exact, sus numiții au desigilat secțiile de votare din satele Gura Foii și Bumbuia pentru… a vopsi urnele. Motivul invocat ar fi fost acela că urnele de vot nu ar fi trebuit să fie confecționate dintr-un material transparent. Însă, Biroul Electoral Central soluționase aceasta chestiune, prin Adresa nr.546/01.06.2012 trimisă Biroului Electoral de Circumscripție nr. 71 Melinești – Dolj în care se precizează: „Legislația electorală nu reglementează dimensiunile și nici materialul din care să fie confecționate urnele de vot. Birourile electorale ale secțiilor de votare trebuie să asigure urne suficient de încăpătoare pentru colectarea buletinelor de vot.”

Întrucât nu mai era nimeni de față la această operațiune, în afară de cei menționați, nu se poate ști cu exactitate ce altceva s-a mai întâmplat în interiorul acestor secții. După ce și-au terminat „treaba”, reprezentanții Instituției Prefectului și reprezentanta Biroului Electoral de Circumscripție au resigilat secțiile de vot și și-au văzut mai departe de drum. Probabil pentru a mai șterge praful și a mai lustrui urnele și de prin alte secții.

PDL Dâmbovița apelează la instituțiile abilitate ale statului să ia măsuri urgente în acest caz deosebit de grav de încălcare a legii. Este inadmisibil ca oameni care ar trebui să vegheze la legalitatea derulării scrutinului din 10 iunie 2012, să se comporte în totală contradicție cu legea, dând dovadă de o iresponsabilitate crasă și de sfidare a drepturilor cetățenilor de a participa la un proces electoral corect.

Totodată, PDL Dâmbovița anunță că va formula plângere penală împotriva tuturor celor care au participat la această acțiune abuzivă.

Departamentul juridic al PDL Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial