mar. oct. 22nd, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Nepotismul electoral funcționează și la Aninoasa

PDL Dâmbovița semnala faptul că, în municipiul Moreni, edilii USL „și-au plantat” rudele de gradele I și II, membri în secțiile de votare de pe raza orașului, cu toate că legea interzice explicit acest lucru.

Un astfel de caz a fost semnalat și în comuna Aninoasa, unde Moraru Teodora, candidată desemnată de USL pentru Consiliul Local, a considerat oportună prezența nurorii sale, Moraru Corina, ca membru al comisiei de votare la Secția nr. 5 Aninoasa, localitatea Săteni.

Reamintim că prezența rudelor candidaților la alegerile locale din 10 iunie 2012 în comisii de votare în calitate de membri, intră în contradicție directă cu prevederile art.42 din Legea 67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale care stipulează: „Nu pot fi membri ai birourilor electorale de circumscripție sau ai birourilor electorale ale secțiilor de votare candidații în alegeri, soții, rudele și afinii acestora până la gradul al doilea inclusiv, precum și persoanele care nu au exercițiul drepturilor electorale”.

În aceste condiții, reprezentanții PDL Dâmbovița își exprimă profunda îngrijorare vizavi de corectitudinea derulării alegerilor în județ și solicită instituțiilor abilitate să ia de urgență măsurile ce se impun.

Departamentul juridic al PDL Dâmbovița