27 aprilie 2024
Patru ore de controale de amploare, pe drumurile din Dâmboviţa

Patru ore de controale de amploare, pe drumurile din Dâmboviţa

Amplă acțiune a polițiștilor dâmbovițeni pentru creșterea gradului de siguranța

La data de 20 ianuarie a.c., în intervalul orar 16:00-20:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în cadrul unei razii pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale, combaterea infracționalității și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, în special a celor care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar, pentru neregulile descoperite, au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 42.260 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 4 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 17:10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe strada Calea Câmpulung din Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în jurul orei 17:34, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat un alt bărbat, de 60 de ani, din Târgoviște, în timp ce ar fi condus un autoturism pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Târgoviște, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului. Șoferul a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi șoferi au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice. În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au surprins, pe bulevardul Unirii și strada Șoseaua Găești, din Târgoviște, doi bărbați de 27 și 31 de ani, în timp ce ar fi condus autoturisme, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive. Întrucât, în urma testării efectuate de către polițiști, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive în organism, cei doi șoferi au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice, unde au prezentat un rezultat preliminar pozitiv. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial