8 mai 2024

Patru dâmboviţeni, alcoolemie de speriat la volan!

www.mariusbuga.ro_images_alcooliciPoliţia dâmboviţeană atrage atenţia:

ALEGE VIAŢA ! Alcoolul la volanul face victime !

În perioada 09-10 mai a.c., poliţiştii au depistat patru bărbaţi în timp ce conduceau vehicule, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii cuprinse între 0,86 şi 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de conducătorii auto, se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

  • Un tânăr, de 19 ani, din Poiana, a fost depistat în timp ce se deplasa cu un moped după ce consumase alcool.

Fiind testat cu etilotestul, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere , iar mopedul nu era înregistrat.

Pe numele lui, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat.

  • Totodată, în cursul serii de 10 mai a.c., pe fondul vitezei neadaptate şi a consumului de alcool, pe raza localităţii Izvoarele s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu rănirea gravă a trei persoane şi vătămarea corporală uşoară a alteia.

Aşadar…Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial