29 martie 2024

Patroni din Dâmboviţa, amendaţi pentru că au încălcat drepturile salariaţilor!

baniCOMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE NOIEMBRIE 2016

-În cursul lunii noiembrie 2016, I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 116 controale în domeniul relaţiilor de muncă în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 28000 de lei. 17 angajatori au fost sancționați pentru următoarele neconformități: lipsa certificatului medical în baza căruia personalul iși poate desfășura activitatea, munca nedeclarată, lipsa evidenței timpului lucrat, neplata orelor suplimentare.

În acțiunile de combatere și identificare a muncii nedeclarate au fost depistate 14 persoane prestând activitate pentru 8 angajatori, fără întocmirea formelor de angajare, în domeniile comerț și alimentație publică. Valoarea amenzilor a reprezentat 70% din totalul celor aplicate în domeniul relațiilor de muncă.

În luna noiembrie 2016 s-a desfășurat Campania privind respectarea de către agenții de muncă temporară a legislației muncii specifice. Conform Codului Muncii se stabilesc noțiunile de agent de muncă temporară, salariat temporar și utilizator, delimitându-se două tipuri de contracte: unul de natură comercială între utilizator și agentul de muncă temporară și unul de muncă încheiat de acesta din urmă cu salariatul temporar. În acest context, la nivelul județului nostru au fost verificați 3 agenți de muncă temporară, autorizați de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. În urma controalelor, nu au fost constatate abateri de la prevederile legale.

-Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă din luna noiembrie 2016 s-a concretizat în 100 de acţiuni de control. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 168 de avertismente şi 9 amenzi contravenţionale în valoare de 27500 de lei.

Inspector şef

Marius Lixandru

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial