20 iunie 2024

Patroni amendaţi pentru munca la negru

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE IULIE 2018

În cursul lunii iulie 2018 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 100 controale în urma cărora 17 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi în valoare de 202.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea prevederilor legale privind munca strainilor în România.

În ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 39 de persoane muncind pentru 15 angajatori, astfel: 11 persoane fără încheierea contractelor individuale de muncă, 25 de persoane ale căror contracte de muncă nu erau înregistrate în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) în termenul legal, 2 persoane lucrând în perioada în care aveau contractele individuale de muncă suspendate și o persoană prestând activitate în afara programului de lucru stabilit în contractul de muncă, cu timp parţial. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 100.000 de lei. Totodată, o societate a fost sancționată cu amendă în valoare de 100.000 de lei pentru primirea la muncă a 10 cetățeni străini fără a avea avizul de angajare. În luna iulie, munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: construcții, transporturi auto mărfuri, comerț, confecții textile, pază și protecție, service auto, restaurante, fabricare echipamente de ventilație și frigorifice.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 83 controale efectuate, 142 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 70 angajatori sancționați, 8 amenzi contravenţionale totalizând 28.000 de lei.

Inspector şef

Marius Lixandru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial