3 mai 2024

Paşte cu intervenţii de urgenţă pentru pompierii din Dâmboviţa!

ionesti3BULETIN INFORMATIV – 03.05.2016

Intervenţiile pompierilor dâmboviţeni în perioada Sărbătorilor Pascale

Datorită acţiunilor preventive desfăşurate de cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa premergător şi pe timpul Sărbătorilor Pascale, în această perioadă nu s-au înregistrat evenimente la lăcaşurile de cult din judeţul Dâmboviţa.

În noaptea de Înviere, La mânăstirile Viforâta, Nucet şi Cota 1000 Moroeni s-a asigurat intervenţia operativă prin prezenţa unor echipaje de intervenţie la faţa locului, iar la lăcaşurile de cult la care s-a preconizat o participare numeroasă a credincioşilor, cadre ale inspectoratului au fost prezente în scopul supravegherii bunei desfăşurări a slujbelor şi a prevenirii unor situaţii deosebite.

În această minivacanţă, prilejuită de Sfintele Sărbători Pascale, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la următoarele evenimente: 3 incendii, 5 acţiuni pentru asigurare zonă, o acţiune la alte situaţii de urgenţă (îndepărtare copac căzut pe carosabil) şi două acţiuni de căutare persoane dispărute (pe râul Argeş şi râul Dâmboviţa.

În data de 30 aprilie 2016, începând cu ora 11:15, pompierii de la Detașamentul Găești (un echipaj de intervenție cu barcă de salvare şi un echipaj SMURD) au desfășurat o misiune de căutare a unui bărbat (64 ani) dispărut în apele râului Argeş, în zona podului din localitatea Ionești (comuna Petrești). În sprijinul pompierilor dâmboviţeni a venit şi echipa specială de scafandrii de la I.S.U. Bucureşti-Ilfov care, după 8 ore de căutări, în jurul orei 19:30, au găsit trupul bărbatului dispărut în apele Argeşului. A fost o operațiune dificilă din cauza curenților foarte puternici din zonă, fapt pentru care s-a luat legătura cu barajul de la Golești în vederea micșorării debitului de apă.

În dimineaţa zilei de Paşte (01 mai), începând cu ora 06:30, a fost rândul pompierilor de la Detaşamentul Titu (un echipaj de intervenţie cu barcă de salvare) şi Garda Răcari (un echipaj de intervenţie) să plece în căutarea unui bărbat (74 ani) dispărut în apele râului Dâmboviţa (pe raza localităţii Boteni – comuna Conţeşti). O misiune de căutare aproape la “indigo” cu precedenta. Scafandrii de la I.S.U. Bucureşti-Ilfov aveau să vină iar în sprijinul colegilor dâmboviţeni, căutând împreună, până la lăsarea întunericului, trupul persoanei dispărute. Misiunea de căutare a fost reluată şi în a doua zi de Paşte (02 mai), dar din păcate trupul bărbatului dispărut nu a fost încă găsit, nici până la această oră, căutările continuând şi în cursul zilei de astăzi.

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 76 cazuri medicale.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AL I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial