1 mai 2024
Particularitățile împrumuturilor pentru lucrătorii cu jumătate de normă 

Particularitățile împrumuturilor pentru lucrătorii cu jumătate de normă 

MT: Ce împrumuturi sunt disponibile pentru lucrătorii cu jumătate de normă? 

MD: Lucrătorii cu fracțiune de normă pot întâmpina dificultăți suplimentare în obținerea unui împrumut din cauza lipsei documentelor justificative de venit sau a veniturilor insuficiente. 

Particularitățile împrumuturilor pentru lucrătorii cu jumătate de normă 

a neon sign is lit up in the dark

Dacă lucrați cu normă întreagă și aveți un venit oficial considerabil, cu greu vă veți confrunta cu probleme în ceea ce privește împrumutul de bani. Cu toate acestea, lucrurile stau diferit pentru lucrătorii cu fracțiune de normă, deoarece fluturașii lor de salariu afișează venituri mai mici și plasează această categorie de împrumutați într-o categorie de risc ridicat. În special, organizațiile de creditare online, precum horacredit.ro, nu fac diferențe între lucrătorii cu normă întreagă și cei cu fracțiune de normă atunci când analizează cererile de împrumut. Cu toate acestea, băncile tradiționale pot limita accesul la credite pentru această categorie de angajați. 

În cele ce urmează, discutăm despre complexitatea obținerii unui împrumut pentru persoanele care lucrează cu jumătate de normă. Citiți mai departe pentru a vedea ce oportunități de împrumut aveți și ce este necesar din partea dumneavoastră pentru a avea acces la bani. 

Definiția unui lucrător cu jumătate de normă 

Nu există o definiție universală pentru un lucrător cu fracțiune de normă, deoarece acești angajați pot lucra în condiții flexibile care depind în mare măsură de contractul individual sau de acordul cu angajatorul. Cu toate acestea, se aplică o regulă generală conform căreia o persoană care lucrează mai puțin de 35 de ore pe săptămână este considerată lucrător cu fracțiune de normă (35 de ore de lucru reprezintă un standard al unui loc de muncă de la 9 la 5 cu pauză de masă). 

Această abordare este destul de limitativă, deoarece chiar și o persoană care lucrează 34 de ore pe săptămână poate fi considerată, din punct de vedere tehnic, ca fiind un lucrător cu fracțiune de normă, deși poate avea doar o zi de lucru scurtă. Prin urmare, o abordare mai sensibilă pentru a clasifica o persoană ca fiind un lucrător cu fracțiune de normă este o formă contractuală de angajare sau o facturare a muncii pe oră.  

Complicații în aprobarea împrumutului pentru lucrătorii cu fracțiune de normă 

Așadar, de ce persoanele care lucrează cu fracțiune de normă întâmpină probleme la obținerea unui împrumut de la o bancă locală? Motivul pentru care băncile sunt reticente în a le da bani este că angajații cu fracțiune de normă sunt considerați o categorie de împrumutați mai riscantă. Astfel de angajați sunt clasificați ca fiind mai puțin fiabili, deoarece un loc de muncă cu fracțiune de normă este mai puțin stabil și previzibil decât un contract cu normă întreagă. 

Din cauza acestei limitări, lucrătorii cu fracțiune de normă se află de obicei într-o poziție mai dezavantajoasă decât angajații cu normă întreagă, deoarece nu au acces la o asigurare de sănătate și trebuie să își plătească singuri nevoile medicale. 

Aceeași limitare devine evidentă atunci când un lucrător cu fracțiune de normă solicită un împrumut; cu cât lucrează mai puține ore pe săptămână, cu atât venitul disponibil este mai mic și cu atât mai puțin solvabil în ochii creditorului. În acest fel, un lucrător cu fracțiune de normă este văzut ca fiind incapabil să își permită rambursarea integrală a împrumutului, iar banca poate refuza să deschidă linia de credit sau să acorde doar o sumă mică în comparație cu cererea inițială a solicitantului. 

Sfaturi care vă vor ajuta să obțineți un împrumut  

După cum probabil știți deja, atât băncile, cât și organizațiile private de creditare favorizează persoanele cu un pachet rezonabil de documente care să le dovedească seriozitatea și accesibilitatea împrumuturilor pe care doresc să le primească. Chiar dacă un furnizor de credite online are, de obicei, cerințe mai puțin stricte pentru aprobarea împrumutului, acesta compensează riscul cu rate ale dobânzii mai mari. 

Reducerea acestei rate a dobânzii este pe deplin în puterea dumneavoastră. De aceea, ar trebui să vă pregătiți din timp pentru solicitare, adunând toate documentele de verificare a identității și comportându-vă în mod conștient și responsabil cu fondurile și cardurile de credit disponibile. 

Furnizați toate documentele disponibile 

Pachetul minim de documente pe care fiecare creditor îl solicită este verificarea identității și dovada de reședință. În mod ideal, persoanele care vin pentru împrumuturi ar trebui să fie cetățeni ai acestei țări specifice, deși în UE, cetățenii pot solicita împrumuturi pe întreg teritoriul UE – nu doar în statele în care sunt înregistrați oficial. 

De asemenea, ar trebui să îndepliniți pragul de vârstă – 18 ani în unele organizații financiare și 21 de ani în altele. Motivul acestei diferențe este că o persoană de 18 ani este rareori considerată o persoană independentă din punct de vedere financiar. Este o persoană tânără care încă trebuie să termine studiile, astfel încât să poată lucra doar cu jumătate de normă și să ramburseze împrumutul fie mai târziu, după absolvire, fie pe o perioadă mai lungă de timp. 

De asemenea, toate organizațiile de creditare solicită solicitanților să aibă un cont bancar valabil și activ într-o bancă locală. Acest lucru se face din motive de siguranță; furnizorul de credite online se conectează de obicei la contul dvs. cu permisiunea dvs. și are dreptul prioritar de a îngheța fondurile primite în cazul în care nu reușiți să rambursați datoria la timp. 

În cele din urmă, o condiție vitală este să puteți prezenta un flux constant de venituri pentru ultimele 6-12 luni, în mod ideal de la un loc de muncă oficial, cu normă întreagă. În acest fel, creditorul va ști că sunteți un client stabil, previzibil, care își poate permite să plătească ratele lunare ale împrumutului fără a pune presiune pe buget. 

Nu abuzați de credit 

Un alt truc este să folosiți fondurile de credit în mod responsabil și să epuizați doar o parte din descoperitul de cont disponibil cu câteva luni înainte de a solicita un împrumut. Creditorul va verifica cu siguranță istoricul de utilizare a creditului, iar văzând un astfel de comportament va arăta că nu ați rămas fără bani. Clienții care își golesc numeroasele carduri de credit în fiecare lună sunt considerați clienți mai riscanți. 

Aplicați pentru suma pe care o puteți rambursa în mod convenabil 

Folosiți un calculator de calcul al capacității de plată a unui împrumut pentru a vedea cât de mult puteți obține în mod rezonabil de la această sau acea bancă sau organizație de credit. În acest fel, veți reduce numărul de refuzuri de împrumut pe motiv că ați cerut prea mult. 

Primirea unui împrumut este posibilă cu o pregătire corespunzătoare 

După cum puteți vedea, relațiile cu organizațiile de credit devin mult mai simple și mai previzibile dacă înțelegeți criteriile lor de evaluare a riscurilor și faceți tot posibilul pentru a le îndeplini. Dacă sunteți de acord să luați un împrumut personal online și să acoperiți ratele ridicate ale dobânzii ca o soluție pe termen scurt, puteți obține astfel de oferte chiar și cu un istoric de împrumut rău și fără documentele necesare. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că prețul va fi prea mare pentru riscul pe care îl reprezentați pentru creditor; astfel, este o idee înțeleaptă să încercați să vă reduceți profilul de risc, garantându-vă condiții de împrumut rezonabile.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial