25 aprilie 2024
Parlamentarii dâmbovițeni, chemați să se implice! Combinatul de Oțeluri Speciale mocnește a revoltă

Parlamentarii dâmbovițeni, chemați să se implice! Combinatul de Oțeluri Speciale mocnește a revoltă

protest-cost„Este un mesaj public pentru parlamentarii de Dâmbovița, cărora li se cere amendarea Legii nr. 85 din 2014 și găsirea unor soluții urgente pentru recuperarea creanțelor statului de la firmele care-și declară singure insolvența, cum este cazul COS Târgoviște.

Lista de revendicări adresată conducerii privește revenirea la modul de calcul al sporurilor cu caracter permanent, prin raportarea acestora la salariul de bază al salariaților și nu la salariul minim; denunțarea clauzelor abuzive din Contractul Colectiv de muncă (semnat recent în urma unei înțelegeri dintre administrație și cealaltă structură sindicală din COS); desființarea structurilor represive de securitate din cadrul Societății Comerciale COS Târgoviște; încetarea abuzurilor, amenințărilor și discriminărilor de orice fel exercitate împotriva membrilor Sindicatului Valahia și oprirea demolărilor de secții și utilaje din cadrul SC COS.

Combinatul de Oțeluri Speciale mocnește a revoltă. Oamenii s-au săturat să fie șmecheriți, s-au săturat să fie furați și înșelați. În momentul de față, marea supărare a salariaților este că, în loc să se așeze la masă pentru discuții cu un sindicat reprezentativ, au semnat pe picior un contract colectiv de muncă și acesta încă o dată le mai fură niște drepturi, în loc să denunțe clauzele abuzive pentru care ne judecăm și am blocat Tribunalul Dâmbovița cu peste 500 de procese cu dânșii pe clauze abuzive, cu rețineri ilegale din salariile angajaților pe statul de plată.

Au mers cu șantaj, au și un dispozitiv de securitate, se cheamă Departamentul RIS. Exact ca înainte de 1989: cheamă salariații și le spun ce și cum să facă, în joc fiind locul de muncă. Oamenilor nu le mai este frică. S-au săturat de tirania lor, de dezbinarea pe care au făcut-o și de sărăcia în care au fost băgați. Pentru asta protestăm. Este un protest adevărat. Prima dată a fost cu «vă rugăm», «să fim solidari »…

Constatăm că nu avem cu cine. Ne-au blocat spațiul de protest, cu toate că avem avizare potrivit legii. Suntem curioși să aflăm cum și-au permis și cum va fi explicată blocarea spațiului aprobat pentru protest”, a declarat Nicolae Dragodănescu, liderul Sindicatului Valahia Târgoviște.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial