17 aprilie 2024

Păduchii au băgat scandal între Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa!

paduchiCOMUNICAT DE PRESA

Referitor la acuzele conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita, aduse institutiei noastre ca urmare a actiunilor de control efectuate in scolile unde au fost depistate focare de pediculoza, aducem la cunostinta opiniei publice, dar si a conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita, urmatoarele:

Directia de Sanatate Publica Dambovita, in calitate de serviciu public deconcentrat al Ministerului Sanatatii, reprezinta autoritatea de sanatate publica la nivel local, iar prin compartimentul de specialitate, respectiv Serviciul Control in Sanatate Publica, are obligatia conferita de lege, sa constate si sa sanctioneze incalcarile normelor de igiena si sanatate publica.

Ceea ce se pare ca nu se cunoaste la nivelul conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita, este faptul ca pediculoza este o boala transmisibila care poate produce manifestari cutanate si care, pentru evitarea diseminarilor in colectivitate, este necesara o reactie imediata a factorilor responsabili, cu scoaterea din colectivitate a purtatorilor de oua sau paraziti, chiar daca ei au fost integrati in procesul instructiv-educativ, cu mult efort. Din cate observam, reactia imediata a fost doar la nivelul declaratiilor dintr-un singur sens si intr-adevar, doar o singura institutie se razboieste in comunicate, culmea, criticand Directia de Sanatate Publica Dambovita pentru ca isi indeplineste atributiile si pentru ca ii informeaza pe concetateni cu privire la evenimentele de sanatate publica, ori la masurile pe care le instituie.

Suntem surprinsi de reactia conducerii invatamantului dambovitean, intrucat dumnelor au gasit intotdeauna deschidere din partea noastra in decursul vechii colaborari.

Nu intelegem cine i-a oprit pe semnatarii comunicatului venit din partea Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita, sa realizeze aprovizionarea cu mai multe substante sanitare, suplimentarea cu personal medical sau sa solicite consultanta de specialitate.

Asiguram populatia judetului nostru, ca oricate critici am primi si indiferent din partea cui vor veni acestea, ne vom face in continuare datoria. Pentru noi, sanatatea publica este o prioritate si nu vom ceda in fata intereselor de grup sau a orgoliilor personale.

DIRECTOR EXECUTIV, PURTATOR DE CUVANT,

Dr. Sorin STOICA Cons. Marinela POPA

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial