mar. oct. 22nd, 2024

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• În această perioadă, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 4(patru) incendii de vegetaţie, în care au ars cca.8(opt) hectare de vegetaţie uscată, astfel:

 Detaşamentul Târgovişte (com.Nucet – 3000mp);  Detaşamentul Titu (com.Produleşti – 2,5ha; com.Braniştea – 3ha);  Garda Corneşti (com.Butimanu – 2ha);

• Miercuri – 08 august, la ora 19:59, pompierii de la Garda Răcari au intervenit în comuna Conţeşti pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Cauza probabilă a producerii incendiului este în curs de stabilire. Au ars: acoperişul depozitului pe o suprafaţă de cca.200mp, cca.40 de tone de lucernă sub forma de baloţi, cca.14 tone de grâu, un generator de curent şi un motofierăstrău; • Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 21 solicitări.

Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături şi dureri lombare şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

ATENŢIE CETĂŢENI !

„În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”. Persoanele care nu respectă aceste prevederi legale vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare. Valoarea sancțiunii contravenționale este cuprinsă între 1000-2500 lei.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa