16 iulie 2024
Ore de foc în judeţul Dâmboviţa!

Ore de foc în judeţul Dâmboviţa!

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• În această perioadă, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 4(patru) incendii de vegetaţie, în care au ars cca.8(opt) hectare de vegetaţie uscată, astfel:

 Detaşamentul Târgovişte (com.Nucet – 3000mp);  Detaşamentul Titu (com.Produleşti – 2,5ha; com.Braniştea – 3ha);  Garda Corneşti (com.Butimanu – 2ha);

• Miercuri – 08 august, la ora 19:59, pompierii de la Garda Răcari au intervenit în comuna Conţeşti pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Cauza probabilă a producerii incendiului este în curs de stabilire. Au ars: acoperişul depozitului pe o suprafaţă de cca.200mp, cca.40 de tone de lucernă sub forma de baloţi, cca.14 tone de grâu, un generator de curent şi un motofierăstrău; • Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 21 solicitări.

Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături şi dureri lombare şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

ATENŢIE CETĂŢENI !

„În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”. Persoanele care nu respectă aceste prevederi legale vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare. Valoarea sancțiunii contravenționale este cuprinsă între 1000-2500 lei.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial