25 aprilie 2024
Opt dâmboviţeni, RĂNIŢI în doar 48 de ore!

Opt dâmboviţeni, RĂNIŢI în doar 48 de ore!

În acest weekend, 8 persoane au fost rănite în urma unor accidente rutiere….Cauza? Neatenţia şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum!

În ziua de 16 septembrie 2012, în jurul orei 03:00, pe DN 61, a avut loc un accident de circulaţie în următoarele condiţii: I.G., de 26 de ani, din comuna Ulmi, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Petreşti către oraşul Găeşti, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum , a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a pătruns pe contrasens, părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune cu un gard. Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi a numitei P.G., de 24 de ani, din localitatea Nucet, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului. Pe numele conducătorului auto, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie prin Parchet.

• Totodată, în interiorul localităţii Voineşti, O.M., de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe D.N 72 A, a pătruns pe contrasens şi l-a acroşat cu oglinda laterală pe numitul T.V., de 37 de ani, din localitate, care se deplasa pe bicicletă. Din accident a rezultat rănirea uşoară a biciclistului. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

• Pe strada „Şoseaua Găeşti” din municipiul Târgovişte, numitul R.N., de 20 de ani, din comuna Voineşti, în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere, intrând în coliziune cu o motocicletă condusă de numita D.L., de 24 de ani, din municipiul Moreni, care circula în aceeaşi direcţie. Din accident a rezultat rănirea uşoară a numitei D.L. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

• De asemenea, pe D.N 7, în interiorul localităţii Gura Foii, numitul M.D., în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a părăsit partea carosabilă. Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi a celor 3 pasagere aflate pe bancheta din spate. Pe numele conducătorului auto s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a reduce riscul de producere a unui accident, polițiştii rutieri dâmboviţeni recomandă:

Pentru cei aflați la volan

• Adaptați permanent viteza la condițiile de drum, trafic și meteo! • Înainte de a pleca la drum, verificați întotdeauna starea tehnică a autovehiculului! • Depășirea limitelor legale de viteză, neadaptarea vitezei la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Pentru un trafic rutier mai sigur vă recomandăm să respectați limitele legale de viteză! • Evitați să consumați alcool atunci când știți că veți urca la volan! • Înainte de a pleca la drum, puneți-vă centura de siguranță

În cazul în care sunteți implicați într-un accident rutier:

• Sunați prin apelul unic de urgenţă 112 pentru a anunța accidentul. Dacă nu sunt victime, după îndepărtarea mașinii de pe carosabil, încercați să ajungeți la cea mai apropiată unitate de poliție în vederea întocmirii actelor de constatare. • Dacă sunteți victime, așteptați venirea echipajului de poliție, a ambulanței și a serviciului de descarcerare, dacă este cazul. Încercați să acordați primul ajutor victimei. De asemenea, în această situație, nu mutați mașina de pe carosabil! • Dacă accidentul s-a petrecut noaptea, aprindeți luminile de avarii sau folosiți triunghiul reflectorizant pe care trebuie să-l aveți în mod obligatoriu la dumneavoastră! • Ceilalți participanți la trafic, în cazul în care observă un accident, trebuie să oprească pentru a acorda primul ajutor victimei! • Cei implicați nu au voie să părăsească locul accidentului. Fuga de la locul accidentului constituie infracțiune!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial