10 mai 2024

OPERAŢIUNEA EUROPEANĂ TISPOL ,,ALCOOL ŞI DROGURI”

www.mariusbuga.ro_images_alcoolÎn conformitate cu calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), în perioada 06-12 iunie a.c., polițiștii desfășoară acțiuni pentru depistarea și sancționarea persoanelor care șofează sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Vă reamintim că șofatul sub influenţa alcoolului sau a drogurilor reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor de circulație, alături de viteza excesivă sau neadaptată și abaterile comise de bicicliști.

Activităţile din această săptămână vin în completarea acţiunilor organizate în mod uzual şi au rolul de a creşte gradul de conştientizare a pericolelor generate de conducerea sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

De asemenea, le recomandăm şoferilor să citească prospectul medicamentelor sau să consulte un medic pentru a afla dacă medicamentul pe care îl iau provoacă stări de somnolenţă sau alte efecte ce pot diminua capacitatea de a conduce.

În prima zi de acțiune, polițiștii au verificat 356 de conducători auto, 4 dintre ei fiind depistați în timp ce conduceau având  o alcoolemie sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aceștia au fost amendați conform prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Totodată, împotriva lor s-a dispus măsura reținerii permisului de conducere.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial