28 ianuarie 2022
OPERAŢIUNE DE SALVARE! Un biciclist din Bucureşti, găsit aproape mort în Bucegi!

OPERAŢIUNE DE SALVARE! Un biciclist din Bucureşti, găsit aproape mort în Bucegi!

jdm 4Un turist aflat în dificultate în Masivul Montan Bucegi, a fost ajutat de jandarmii montani şi salvamontişti.

În urma unui apel telefonic prin S.N.U.A.U. 112, jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga împreună cu salvamontiştii au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate.

jdm 1Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, din București se afla într-o drumeţie cu bicicleta pe traseul montan Dichiu – Cuibul Dorului – Cota 1000. La un momentdat, în zona Dichiu a pierdut controlul vehiculului şi s-a accidentat. Persoanele aflate la fața locului au solicitat sprijinul salvatorilor montani, deoarece după impactul puternic persoana a intrat în stare de inconștiență.

jdm 3Ajunşi la faţa locului jandarmii montani şi salvamntiştii i-au acordat tânărului măsurile de prim-ajutor, deoarece acesta prezenta multiple fracturi la membrele superioare, contuzii și escoriații în zona capului și a membrelor inferioare.

jdm 5Turistul accidentat a fost transportat în condiţii de siguranţă până la Cota 1000, de unde a fost preluat de un elicopter S.M.U.R.D. şi condus la Spitalul Clinic de Urgență “Floreasca” București pentru continuarea investigaţiilor medicale de specialitate.

Acţiunea de salvare a început în jurul orei 17.45 şi s-a încheiat la ora 20.30.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial