2 mai 2024
Amendă uriașă pentru o femeie care crește 34 de câini și pisici în condiții grele, în Văcărești

Amendă uriașă pentru o femeie care crește 34 de câini și pisici în condiții grele, în Văcărești

34 de animale, 17 câini și 17 pisici, sunt crescute în condiții grele, într-o gospodărie din Văcărești.

Mai multe iubitoare de animale au sesizat situația la Poliția Animalelor.

Un echipaj a mers acolo și a constatat că reclamația se confirmă, iar proprietara locuinței a fost amendată cu 12 mii de lei.

De asemenea, cei responsabili susțin că fac demersuri pentru a lua animalele de acolo și a le duce într-un adăpost.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la mai multe animale deținute în condiții improprii, fără a fi îngrijite corespunzător, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor s-au deplasat în localitatea Văcărești, unde, în locuința unei femei de 53 de ani, au identificat 34 de animale, respectiv 17 câini și 17 pisici.

S-a constatat că proprietarul animalelor nu a respectat obligația de a asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie, următoarele: un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, îngrijire și atenție, precum și asistență medicală, motiv pentru care femeie a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 12.000 de lei.

Precizăm că, la acest moment, sunt efectuate demersuri pentru identificarea unei asociații/fundații căreia să i se încredințeze animalele”, precizează IPJ Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial