22 mai 2024

OPC şi Poliţia Dâmboviţa, cu ochii pe jucăriile pentru sărbători

www.mariusbuga.ro_images_jucariiAcţiune a poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice, pe linia verificării legalităţii comerţului cu jucării şi produse specifice sărbătorilor de iarnă

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa, în colaborare cu reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul comercializării de jucării şi produse specifice sărbătorilor de iarnă, pe raza municipiului Târgovişte.

Astfel, în cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale agenţilor economici de profil, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare de 12 500 de lei.

Ca şi măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri a căror valoare se ridică la 10 510 de lei.

În urma controlului efectuat la o societate comercială din Târgovişte, poliţiştii au constatat că administratorul a expus spre vânzare 168 de jucării, în valoare de peste 3 400 de lei, pentru care nu deţinea documente justificative de provenienţă.

S-a procedat la sancţionarea acestuia conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 2 000 de lei, iar jucăriile descoperite au fost confiscate.

De asemenea, au fost retrase alte 73 de jucării, întrucât agentul economic a oferit spre comercializare bunurile, fără ca acestea să cuprindă instrucţiuni de utilizare în limba română.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial