17 mai 2024
Ofiţerii anticorupţie, activităţi educative dedicate liceenilor şi studenţilor

Ofiţerii anticorupţie, activităţi educative dedicate liceenilor şi studenţilor

Dâmbovița/Activități de educație pentru promovarea integrității în învățământul liceal și universitar

În perioada 1 aprilie – 30 aprilie 2024, ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița au desfășurat activități de educație pentru promovarea integrității la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din municipiul Târgoviște, și la Universitatea Valahia din Târgoviște, județul Dâmbovița.

În cadrul acestor activități au fost promovate mesaje cu conținut preventiv, întâlnirile bucurându-se de participarea nu doar a liceenilor și studenților din cadrul unităților de învățământ, ci și a colegilor lor din cadrul unor licee din municipiile Câmpina și Râmnicu Sărat aflați în vizită de studiu la sediul Universității Valahia.

Acestora le-au fost prezentate informații referitoare la competența Direcției Generale Anticorupție, infracțiunile de corupție, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau cunoștință despre săvârșirea unor astfel de fapte, respectiv modalitățile de sesizare, inclusiv la Call-Center anticorupție 0800.806.806, apelabil gratuit din orice rețea fixă sau mobilă sau direct structurii județene. Întâlnirea a avut un caracter interactiv, tinerii fiind invitați să își expună propria viziune despre ce înseamnă a fi integru și despre valorile morale care formează un astfel de caracter.

Reamintim că la nivel local, D.G.A. este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, al cărui sediu se află în municipiul Târgoviște, str. G-ral I.E. Florescu, nr. 8, telefon 0245/632870, e-mail dambovita.dga@mai.gov.ro.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE DÂMBOVIȚA

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial