27 iulie 2024

Oficialii Poliţiei Dâmboviţa – Poliţistul este obligat să se prezinte la programul de lucru stabilit, precum şi în afara acestuia în situaţii temeinic justificate

ipjCOMUNICAT DE PRESĂ

Poliţia dâmboviţeană, în slujba comunităţii !

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este o structura integrantă a Poliţiei Române care desfăşoară activităţi pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi pentru respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.

Efectivele poliţiei dâmbovitene sunt prezente zilnic la datorie, fiind pregătite să intervină cu profesionalism la solicitările cetăţenilor.

Potrivit programului Poliţiei Române, poliţiştii de la serviciile operative şi neoperative îşi desfăşoară activitatea de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00, cu excepţia lucrătorilor din structurile de poliţie rutieră şi de ordine publică urbană, unde permanenţa este asigurată în schimburi, inclusiv pe perioada weekendului şi a sărbătorilor legale.

În mediul rural, în weekend şi în perioada sărbătorilor legale, menţinerea ordinii şi liniştii publice este asigurată de poliţiştii secţiilor de poliţie rurale care au în arondare în medie 7 posturi de poliţie.

Potrivit prevederilor Legii 360/2002 privind Statutul poliţistului, poliţistul este obligat să se prezinte la programul de lucru stabilit, precum şi în afara acestuia în situaţii temeinic justificate pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Pentru situaţiile neprevăzute care impun desfăşurarea de activităţi peste programul normal de lucru şeful unităţii/şeful nemijlocit dispune, în scris, cu justificarea temeinică a hotărârii sale privine efectuarea orelor suplimentare.

Scopul acţiunilor derulate de poliţişti constă în diminuarea şi controlul fenomenului infracţional, protejarea intereselor cetăţenilor şi sporirea încrederii acestora în instituţia Poliţiei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial