29 martie 2024
Oficialii CJ Dâmboviţa, la a 150-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor

Oficialii CJ Dâmboviţa, la a 150-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor

“2 zile pline și dezbateri importante la a 150-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor. Pe lângă aspectele pur organizatorice, alături de colegii din Delegația României la CoR, am discutat intens pe marginea unor subiecte care privesc viitorul întregului ansamblu al Uniunii Europene.

Amintesc aici revizuirea Directivei privind performanța energetică a clădirilor, soluțiile necesare pentru găzduirea refugiaților ucraineni, dar și implicațiile acestora asupra fondurilor de coeziune. Nu în ultimul rând, în perspectiva reducerii emisiilor de CO2, s-au făcut și primii pași pentru identificarea de soluții care să vină în sprijinul regiunilor ce depind de industria autovehiculelor.

De asemenea, am participat la o întâlnire cu doamna ambasador extraordinar și plenipotențiar Iulia-Raluca Matei, șef al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, subiectul principal fiind prioritățile delegației României și proiectele comune care urmază a fi susținute la nivelul acestui for.Sunt măsuri care își vor pune amprenta asupra viitoarelor politici europene, iar delegația din care fac parte va avea, întotdeauna, un rol important în adoptarea acestora”, a precizat Corneliu Ştefan, preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial