27 aprilie 2024
Şoferi cu capsa pusă! Rutieriştii dâmboviţeni, în alertă

Şoferi cu capsa pusă! Rutieriştii dâmboviţeni, în alertă

Prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, verificarea legalităţii transporturilor, disciplinarea conducătorilor auto….acestea sunt liniile de acţiune ale poliţiştilor dâmboviţeni care în acest week-end, au avut o prezenţă activă în stradă

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti şi Secţiilor de Poliţie Rurală Mătăsaru şi Petreşti, au acţionat în intervalul orar 20:00-04:00, pe linia prevenirii faptelor cu violenţă şi pentru disciplinarea participanţilor la trafic, ocazie cu care au fost oprite pentru control în trafic 35 de autovehicule, fiind aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10 500 lei.

Ca urmare a abaterilor săvârşite, 4 conducători auto au rămas fără permise de conducere.

• O acţiune similară au desfăşurat poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte şi a Secţiilor de Poliţie Rurală arondate, ocazie cu care au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9100 de lei, din care 25 pentru nerespectarea normelor de ordine şi linişte publică şi 24 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie.

Totodată, 6 conducători auto au rămas fără permise de conducere., ca urmare a excesului de viteză.

Acţiuni ale poliţiştilor rutieri, pe linia respecării regumului legal de viteză şi a depistării persoanelor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii rutieri au organizat acţiuni în scopul reducerii riscului rutier, acţionând în sistem integrat pe drumurile judeţene şi naţionale.

Astfel, cei 60 de poliţişti rutieri care au avut o prezenţă activă în stradă, au aplicat 585 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală 42 975 lei, dintre care 333 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 15 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată ca urmare a abaterilor săvârşite, poliţiştii au reţinut 22 de permise de conducere.

Exemple: Pe raza comunei Bucşani, poliţiştii rutieri au depistat o femeie în vârstă de 39 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testată cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acesteia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tânăr de 27 de ani, depistat la volanul autoturismului fără permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice

În cadrul acţiunilor desfăşurate în acest week-end, poliţiştii rutieri au depistat pe D.J 401 A, în interiorul localităţii Mogoşani un bărbat de 27 de ani, din comuna Mătăsaru, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele acesteia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis.

Poliţiştii au surprins un bărbat de 53 de ani, în timp ce încerca să secţioneze o conductă metalică dintr-o zonă petrolieră

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au surprins în flagrant o persoană care încerca să sustragă o porţiune dintr-o conductă metalică.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că persoana, identificată ca fiind numitul L.I., de 53 de ani, din localitate, încerca să secţioneze o conductă metalică cu un diametru de 6 ţoli şi o lungime de 12 metri, aflată în conservare.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial