4 mai 2024

Obiectivul polițiștilor din Răcari – ORAȘ ÎN SIGURANȚĂ

polracCOMUNICAT DE PRESĂ


ORAŞUL RĂCARI  –  ORAŞ ÎN SIGURANŢĂ

 

Oraşul Răcari este un oraș situat în partea de sud-est a județului Dâmbovița, cunoscut până în 1911 sub numele de Podul Bărbierului. A fost declarat oraș la 25 noiembrie 2004 şi are aproximativ 7.000 de locuitori.

 

Pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor din Răcari, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii, efectivele din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari sunt în permanenţă la datorie.

 

Subunitatea are în arondare o secţie de poliţie rurală şi 6 posturi de poliţie.

 

În primele 9 luni ale acestui an, activitatea desfăşurată de poliţiştii din Răcari  reflectă o scădere a fenomenului infracţional şi implicit o creştere a gradului de siguranţă al cetăţenilor.

 

Astfel, în ceea ce priveşte infracţionalitatea sesizată, aceasta înregistrează o scădere de 20.57%, fiind înregistrate 247 de fapte.

 

Din totalul infracţiunilor sesizate, 8 au fost de natură economico-financiară         (-83.67%) şi 157 judiciare (-16.48%).

 

  • · Infracţiunile contra persoanei –au fost sesizate 81 de fapte, cu 10.98% mai puţin comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut; Astfel, infracţiunile de  loviri sau alte violenţe scad cu 5.71%.

 

  • ·Infracţiunile contra libertăţii persoanei – au fost sesizate 16 fapte, cu 11.11%  mai puţin decât în primele nouă luni ale anului 2014.

 

  • · Infracţionalitatea contra patrimoniului  a înregistrat un trend descendent, fiind sesizate 39 de astfel de infracţiuni, cu 45.07% mai puţin comparativ cu primele 9 luni ale anului 2014, dintre care 37 au fost furturi (-47.88%).

 

  • ·În domeniul circulaţiei pe drumurile publice – în perioada de referinţă, poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Răcari au organizat 109 acţiuni, în cadrul cărora au constatat 109 infracţiuni şi au aplicat 7.098 de sancţiuni contravenţionale.

 

Din totalul amenzilor, 3.405 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1.583 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 29 pentru consum de alcool şi 332 în urma abterilor comise de pietoni.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 125 de permise de conducere şi au retras 148 de certificate de înmatriculare.

 

  • Cu privire la activitatea de constatare a contravenţiilor, în perioada analizată, poliţiştii din Răcari au aplicat 7.499 de sancţiuni contravenţionale, cu 12.14% mai mult faşă de perioada similară a anului trecut.

 

De asemenea, poliţiştii au fost în permanenţă la datorie, intervenind la 1.295 de urgenţe ale cetăţenilor semnalate prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.Pentru a veni în sprijinul locuitorilor, au fost eliberate 954 de certificate de cazier judiciar.

 

Vă reamintim faptul că Poliţia Oraşului Răcari a probat activitatea infracţională a trei persoane, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea mai multor furturi din locuinţe pe raza localităţii. Împotriva unuia dintre autori a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

 

Având în vedere specificul zonei, respectiv agricultura, poliţiştii din Răcari au desfăşurat activităţi specifice de patrulare în zonele cu terenuri agricole, în vederea prinderii şi descurajării potenţialilor infractori şi au informat proprietarii asupra necesităţii adoptării unor măsuri de supraveghere a culturilor.

 

De asemenea, aceştia au desfăşurat instruiri în şcoli, au acordat sprijin în derularea Campaniei „Dincolo de Aparenţe” şi au fost gazdele celor mici pentru a le împărtăşi tainele profesiei de poliţist.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial