28 aprilie 2024

O şoferiţă din Târgovişte a lovit şi a fugit!

acct2Pe raza localităților Târgoviște, Pucioasa și Gheboieni s-au produs trei accidente de circulație, soldate cu rănirea ușoară a trei persoane.

În urma cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit că două dintre evenimentele rutiere s-au produs ca urmare a neacordării priorității de trecere pietonilor, iar celălalt pe fondul evitării unui animal care și-a făcut apariția intempestiv pe partea carosabilă.

Exemplu :

O femeie, în timp ce se deplasa cu autoturism pe o stradă din municipiul Târgoviște, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, accidentându-l ușor.

Victima a fost transportată la spital, însă leziunile suferite nu au necesitat internarea.

Totodată, conducătoarea auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, fiind depistată ulterior.

acct2Indisciplina pietonală, sancționată de polițiști

Polițiștii de la rutieră au acționat pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de pietoni.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 291 de sancțiuni contravenționale, dintre care 179 pentru indisciplina pietonală.

Astfel, 146 de pietoni au fost amendați pentru traversarea străzii prin loc nepermis și 33 pentru deplasări neregulamentare pe partea carosabilă.

Activitățile s-au desfășurat atât în mediul urban, cât și în rural.

Recomandări adresate pietonilor :

Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de stradă, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora! Nu traversați prin fața sau prin spatele autovehiculelor oprite!

Înainte de a traversa, asiguraţi-vă din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestați atenție sporită !

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt reduce timpul de expunere la pericol! Acordați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

www.mariusbuga.ro_images_porumbbCercetat pentru furt de cereale

Polițiștii din cadrul Secției nr.3 Poliție Rurală Butimanu au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Cornești, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.

În sarcina lui s-a reținut că, în perioada 24-25 ianuarie a.c., ar fi pătruns într-o anexă gospodărească și ar fi sustras 150 de kilograme de cereale.

În cauză sunt continuate cercetările, urmând ca la finalizarea lor să se propună soluție legală prin unitatea de parchet.

Pentru prevenirea furturilor, polițiștii le recomandă cetățenilor să asigure corespunzător locuințele și anexele unde depozitează diverse bunuri.

Evitați depozitarea în curtea locuinței a ambalajelor bunurilor de valoare achiziționate.

De asemenea, vă recomandăm să montați un sistem de supraveghere video în exterior care să vă transmită la distanță, prin internet, orice activitate desfășurată în curte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial