5 mai 2024

O lună nebună! Uite câţi şoferi dâmboviţeni “au călcat pe bec”!

www.mariusbuga.ro_images_politiaInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează  :

Peste 6.200 de participanţi la traficul rutier au fost sancţionaţi contravenţional de poliţişti ca urmare a abaterilor comise, în cursul lunii octombrie 2014

În perioada 01 – 31 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa şi a Formaţiunilor de profil au desfăşurat 166 de acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea promptă a participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie.

Dintre acestea, 49 au fost pentru prevenirea şi combaterea excesului de viteză, iar 16 pe linia conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, 15 acţiuni au fost desfăşurate pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor şi autovehiculelor, iar alte 15 pentru verificarea respectării regulilor de circulaţie de către pietoni.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat 91 de infracţiuni, din care 41 la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 6 245 de contravenţii, din care 2 657 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 1 076 pentru neportul centurii de siguranţă. 

În ceea ce priveşte transportul public de marfă şi persoane, poliţiştii au aplicat 459 de amenzi.

Atenţia poliţiştilor s-a concentrat şi asupra celorlalţi participanţi la traficul rutier, fiind sancţionaţi 243 de pietoni, 170 de biciclişti şi 108 conducători de atelaje hipo.

În perioada de referinţă, ca şi măsură complementară, poliţiştii au reţinut 197 de permise de conducere şi au retras 255 de certificate de înmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere reţinute, 15 au fost pentru consumul de alcool şi 28 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire.

În cazul a 93 de conducători auto s-a dispus măsura reţinerii permisului de conducere pentru depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul respectiv de drum cu mai mult de 50 de km/h, ori pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Poliţia rutieră recomandă:

ALEGE VIAŢA ! RESPECTAREA REGULILOR DE CIRCULAŢIE SALVEAZĂ VIEŢI !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial