20 aprilie 2024
O gaşcă de golani s-a aciuat pe bani publici la umbra Turnului Chindiei!

O gaşcă de golani s-a aciuat pe bani publici la umbra Turnului Chindiei!

❚ Deloc deranjat de compromiterea obiectivului, de jocul modest al echipei, de criticile suporterilor şi de faptul că antrenorul s-a exprimat că se p… pe noi şi pe oraşul nostru, „Baciul” îi oferă şi mai mult credit, probabil ca „recompensă” ❚ Dacă de la Gică nu aveam aşteptări să-l pună la punct pe Stoican, ne dezamăgeşte atitudinea mai degrabă elogioasă pe care anumiţi colegi o au faţă de antrenorul Chindiei ❚ „Nu am auzit asemenea înjurături nici în cartierul Prepeleac şi nici în Bălteniul de la Conţeşti”, s-a exprimat în cadrul unei conferinţe de presă senatorul PSD, Adrian Ţuţuianu

Dacă altora nu le pasă de jignirile aduse de Flavius Stoican unei comunităţi întregi, „Jurnal de Dâmboviţa” continuă să solicite demisia celui care s-a exprimat după meciul pierdut cu Timişoara că se p… pe noi şi pe oraşul nostru. „Ar fi trebuit să-i cârpiţi pe loc vreo două şuturi în cur”, şi-a exprimat indignarea fostul arbitru internaţional Şerban Necşulescu, aceeaşi atitudine de dezgust afişând şi puţinii spectatori prezenţi la meciul de juniori A dintre Chindia şi Dunărea Galaţi.

Stoican a evitat contactul cu jurnaliştii şi spectatorii prezenţi în tribuna principală, preferând să urmărească prestaţia puştilor alături de Gică Popescu, în cealaltă parte a stadionului. „După ce că echipa nu joacă nimic, Stoican mai are şi tupeul să înjure pe toată lumea. L-am văzut la o televiziune locală cât de mult ne respectă, apărând la o emisiune în pantaloni scurţi”, au comentat scârbiţi chibiţii din tribună.

Gică e tare mulțumit de Stoican, probabil și mândru

După toate aceste derapaje verbale şi comportamentale ale lui Stoican, conducătorii clubului şi mulţi dintre jurnalişti mai degrabă îl încurajează pe antrenorul Chindiei decât să ia atitudine. Dacă preşedintele de onoare Florin Popescu, care este şi preşedintele Consilului Judeţean Dâmboviţa, a refuzat să comenteze în vreun fel jignirile aduse de Stoican unui oraş întreg, de la Gică Popescu nici că am avut aşteptări să ia atitudine la adresa antrenorului. „Indiferent de ce se întâmplă până la finalul sezonului, Flavius trebuie să-şi respecte contractul. Adică şi anul acesta, dar şi cel viitor”. „Baciul” nu pare deranjat nici de criticile venite din partea suporterilor, pe care le consideră exagerate.

„Este dreptul suporterilor să conteste pe cineva sau pe toată lumea. Ce nu mi s-a părut normal la oamenii din tribună, a fost o reacţie aşa de negativă. Stoican a fost la primul meci pierdut pe teren propriu, trebuia să vină şi acest moment. Până la urmă ne-a bătut o echipă cu mare tradiţie în fotbalul românesc, acum una din cele mai importante formaţii din serie. Lumea trebuie să înţeleagă faptul că Chindia este proiect fotbalistic de lungă durată şi nu unul politic”.

Sunt și jurnaliști elogioși cu cel care se p… pe orașul nostru

Supărător este că nici măcar colegii jurnalişti (se ştiu ei care) nu s-au arătat deranjaţi de jignirile aduse de Stoican, despre care au vorbit mai degrabă elogios în cadrul anumitor prestaţii televizate. Unii dintre ei sunt mai degrabă preocupaţi să înjure anumite partide şi pe liderii lor, ba chiar mai au şi neobrăzarea să ironizeze munca noastră, a celor de la „Jurnal sportiv”.

Câtă vreme încurajează şi protejează un antrenor oltean care se laudă că se p…pe oraşul nostru, unii nu mai merită încredere şi voturi, iar alţii nici măcar să mai profeseze. Spre surprinderea noastră şi spre lauda lui, Severin Anghelinu a avut o reacţie corectă vizavi de Chindia şi de segmentul juvenil, tot în cadrul unei emisiuni televizate. Oricât încearcă unii să-i ridice statuie lui Stoican, pe noi ne-au deranjat teribil atitudinea şi jignirile aduse după meciul de sâmbătă, aşa că nu vom înceta să-l contestăm. Nici măcar nu a avut decenţa să-şi prezinte scuze.

Adrian Țuțuianu îl ironizează pe Stoican

Scandalul provocat de Stoican a fost comentat ieri la conferinţa de presă susţinută de senatorul PSD, Adrian Ţuţuianu, care a abordat şi alte subiecte cu tentă sportivă, inclusiv cel legat de intenţia construirii unui stadion, care vor fi prezentate pe larg de colegii noştri de la departamentul politic. Tot ei ne-au pus la dispoziţie şi o declaraţie oferită de Adrian Ţuţuianu, cam singurul om politic important deranjat de reacţia necontrolată a lui Stoican. „Am constatat că pe stadion atmosfera nu este deloc una normală. Nu am fost acolo, chiar nu am mai mers demult la un meci de fotbal, dar am citit în presa locală cam care este modul şi nivelul de limbaj şi cum se discută între antrenorul echipei de fotbal şi jurnalişti. Aşa ceva nu mi-a venit să cred. Nu am auzit asemenea înjurături nici în cartierul Prepeleac şi nici în Bălteniul de la Conţeşti. Aceasta ne arată că, de fapt, la umbra Turnului Chindiei, o gaşcă de golani s-a aciuat pe bani publici şi au pretenţia că promovează sportul dâmboviţean”. Ţuţuianu a mai spus că va solicita un control la Chindia, pentru a afla cum au fost cheltuiţi banii publici la echipa de fotbal.

P.S. Ne întrebăm cum ar fi reacţionat fanii Barcelonei sau ai lui Real Madrid dacă antrenorul ar fi spus că se p… pe oraşul lor? Sau dacă Mulţescu ar fi zis că urinează pe Ploieşti, ori Andone pe Cluj, sau Velcea pe Timişoara? Oare Stoican ar fi avut acelaşi curaj să se exprime şi la adresa Craiovei? Cu siguranţă nu ar mai fi călcat în Bănie toată viaţa lui.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial