1 mai 2024

O femeie din Târgovişte, accidentată după ce a traversat prin loc nepermis!

accl2Indisciplina pietonală, cauză principală a accidentelor de circulaţie

Pe raza municipiului Târgoviște s-a produs un accident de circulație, în urma căruia o persoană a fost rănită ușor.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că o femeie de 39 de ani, din localitate, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind acroşată şi accidentată de un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani.

Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a nu deveni victime ale unor accidente de circulaţie, poliţiştii dâmboviţeni recomandă pietonilor:

Să traverseze numai prin locuri special amenajate şi semnalizate sau pe la colțul străzii!

Să nu traverseze prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, să se oprească în afara parții carosabile şi să se asigure!

Să aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță şi să ia în calcul că atunci când traversează străzi cu mai multe benzi pe sens sau când se află într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fie prudenți!

Când traversează prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea lor să se asigure.

Să evite să circule pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Să folosească trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, să meargă cât mai aproape de marginea drumului!

Să respecte întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor).

Infracţiunile contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

Poliţiştii rutieri au depistat doi bărbați în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, deşi aveau permisele de conducere reţinute.

Pe numelor acestora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Alte două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulație ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, după ce au fost depistate de poliţişti conducând pe raza județului autoturisme ale căror autorizații provizorii de circulație erau expirate.

De asemenea, un bărbat a fost depistat de polițiștii din Răcari în timp ce conducea un autoturism pe DN 71, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cel în cauză este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Bănuiți de sustragerea unor bunuri dintr-o locuinţă, identificați de poliţiştii găeşteni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au identificat principalii bănuiți în cazul unui furt din locuință, în persoanele a doi tineri de 21 și 23 de ani.

În sarcina acestora s-a reţinut că în noaptea de 11/12 februarie a.c., prin forțarea unei ferestre, ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat din Petrești și ar fi sustras un televizor, un computer și două boxe audio.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate părţii vătămate.

Tinerii sunt cercetați pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, efectuându-se cercetări în vederea probării întregii activități infracționale a acestora.

COMUNICAT DE PRESĂ

 Recomandări pentru siguranţa circulaţiei rutiere în condiţii de polei

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia participanţilor la trafic cu privire la posibilitatea apariţiei poleiului, fenomen asociat cu ceaţa, umiditatea şi temperaturile reduse.

Astfel, în zonele de câmpie sau din preajma fâșiilor forestiere de protecție a drumurilor și pădurilor de pe marginea carosabilului, diferența de temperatură înregistrată pe timpul zilei față de cea de noapte favorizează apariţia poleiului, condiții în care recomandăm celor care se vor deplasa în zonele respective să circule prudent, cu viteză redusă și să păstreze în mers o distanță corespunzătoare față de vehiculele care îi precedă.

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, toți conducătorii de autovehicule trebuie să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

De asemenea, conducătorii auto trebuie să-şi sporească atenția pe toată durata deplasării, în special la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate sau la intrările și ieșirile de pe poduri.

Este necesar să circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectuaţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare.

În timpul călătoriei, nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Se recomandă evitarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat sau a unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, se dovedesc extrem de periculoase.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele.

De asemenea, recomandăm pietonilor să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil utilizarea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiții de siguranță.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial