5 mai 2024
Dâmboviţa – 14 accidente, în ultima săptămână, şase persoane rănite, una decedată

Dâmboviţa – 14 accidente, în ultima săptămână, şase persoane rănite, una decedată

accg2Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează cetăţenii:

În perioada 09 – 15 noiembrie a.c., pe raza judeţului, au fost înregistrate 14 accidente rutiere, dintre care 4 au fost grave şi au avut drept consecinţă decesul unei persoane, rănirea gravă a trei persoane şi rănirea uşoară a altor trei.

Accidentele uşoare s-au soldat cu vătămarea corporală a 13 persoane.

În ceea ce priveşte mediul producerii, patru dintre accidentele de circulaţie s-au produs pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul şi cinci pe raza localităţilor Târgovişte, Pucioasa şi Găeşti.

Una dintre principalele cauze generatoare ale accidentelor a fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, înregistrându-se 4 accidente de circulaţie.

De asemenea, 4 accidente rutiere s-au produs pe fondul neacordării priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor şi 4 ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni, biciclişti şi căruţaşi.

Stimaţi conducători auto,

Vă reamintim că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase!

Pentru prevenirea implicării în evenimente negative, poliţiştii rutieri recomandă persoanelor care se deplasează pe bicicletă sau cu atelaje hipo să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru siguranţa lor cât şi a celorlalte categorii de participanţi la trafic.

De asemenea, vă recomandăm:

Semnalizaţi din timp şi în mod vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.

Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Opriţi-vă la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.

Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi haine de culori aprinse, care vă pun în evidenţă atunci când folosiţi bicicleta, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, este recomandat să purtaţi o vestă reflectorizantă.

Verificaţi starea tehnică a bicicletei (întotdeauna, înainte de plecare, faceţi o scurtă verificare privind starea corespunzătoare a anvelopelor, funcţionarea frânelor, a avertizorului sonor şi a sistemului de iluminare) şi dotaţi atelajul hipo cu o semnalizare corespunzătoare.

În ceea ce-i priveşte pe pietoni, aceştia au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate si semnalizate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lor.

Traversarea părţii carosabile de către pietoni se realizează perpendicular pe axa drumului, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzator, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial