8 mai 2024
O femeie din Crevedia a dat de belea din cauza unui pistol

O femeie din Crevedia a dat de belea din cauza unui pistol

Dosar penal întocmit de polițiști pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au constatat că o femeie, din Crevedia, ar fi purtat fără drept un pistol pe care aceasta l-ar fi mutat din municipiul București, în județul Dâmbovița.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că femeia avea dreptul doar de deținere a armei, conform certificatului de deținător eliberat în acest sens.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută de art. 342 din Codul Penal.

Reamintim cetățenilor că posesorii legali de arme prevăzute în anexa la Legea nr. 295/2004, sunt obligați să păstreze armele și munițiile la domiciliul sau la reședința menționată în certificatul de deținător, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, fixate în perete sau în pardoseală, încuiate și asigurate, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate.

De asemenea, titularul dreptului de deținere a armelor poate fi autorizat de către organul de poliție competent teritorial, la cerere, să scoată armele deținute în condițiile legii din incinta locului unde acestea sunt păstrate, în următoarele situații:

– cu ocazia depunerii armelor la un armurier;

– cu ocazia schimbării locului unde sunt păstrate armele.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial